Slovenski rokometaši v boju za evropsko prvenstvo

V mesecu juniju bodo potekali še zadnji obračuni med moškimi rokometnimi reprezentancami za kvalifikacije na evropsko rokometno prvenstvo 2020. Našim rokometašem kljub porazu z Latvijo zaenkrat kaže dobro. Ostajajo na prvem mestu 4. kvalifikacijske skupine. 

Slovenska moška rokometna reprezentanca ima za seboj že nekaj izjemnih dosežkov. Eno izmed odmevnejših je bilo srebro na evropskem prvenstvu 2004 v Sloveniji 

Poleg tega je dosegla izjemni uspeh leta 2017. Na svetovnem prvenstvu v Franciji so naši rokometaši osvojili bron za zmagovalko Francijo ter srebrno Norveško. Za tretje mesto se je Slovenija pomerila s sosedo Hrvaško, ki je našim fantom po napeti tekmi morala priznati gol prednosti. 

V letošnjih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020 slovenskim rokometašem zaenkrat kaže odlično. 4. kvalifikacijski skupiniki si jo delijo še z Latvijo, Estonijo in Nizozemsko, so zaenkrat odigrali 5 tekem. 

Nepremagljivi so bili vse do povratne tekme z gostiteljico Latvijo, ki je bila boljša za gol razlike. Premoč so dvakrat dokazali Nizozemski, čaka pa jih še povratna tekma z Estonijo.  

Zadnji obračun med Slovenci in Estonci za uvrstitev na evropsko prvenstvo bo potekal v koprski Bonifiki, 16. 6. 2019 ob 18. uri. Pridi navijat! 

Prejšnji članekŠtudent študentu: izbira partnerja in spoprijemanje s stresom
Naslednji članekAladin (Aladdin)

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.