Animirana uspešnica bo dobila svoje nadaljevanje že letos

Moana
vir: Disney

Izšel je prvi napovednik za težko pričakovano nadaljevanje priljubljene animirane uspešnice Vaiana oziroma Moana. Prvi napovednik Moane 2 ne razkrije veliko o zapletu, vendar je Disney že podal okviren oris zgodbe.

Nadaljevanje Moane prihaja v naša kina novembra

»Potem ko je prejela nepričakovan klic svojih prednikov, se mora Moana odpraviti na daljna morja Oceanije in v nevarne, davno izgubljene vode na pustolovščino, kot še nikoli prej,« je razkrilo podjetje. Novi animirani muzikal bo občinstvo popeljal »na obsežno novo potovanje z Moano, Mauijem in povsem novo posadko neobičajnih pomorščakov«. Med temi malo verjetnimi pomorščaki sta Moanin petelin Heihei in hišni prašič Pua – oba vidimo v napovedniku.

Disney upa, da bo film pritegnil nostalgično občinstvo kot tudi novo generacijo otrok. Prvi del Moane je v svetovne blagajne prinesel 687 milijonov dolarjev in prejel dve nominaciji za oskarja.

Nadaljevanje je bilo prej v razvoju kot serija Disney+, vendar je podjetje februarja presenetilo oboževalce, ko je razkrilo, da bo film namesto tega predvajalo v kinematografih.

Tekstopisec Lin-Manuel Miranda – ki je bil nominiran za oskarja za izvirnik – se ni vrnil k delu na glasbi za nadaljevanje. Namesto tega so pesmi ustvarili štirje skladatelji, vključno s pisateljskim duom Abigail Barlow in Emily Bear, ki sta zaslovela leta 2022 po ustvarjanju neuradnega muzikala Bridgerton na TikToku.

Predelava Moane v živo, v katerem igra tudi The Rock, naj bi izšel leta 2026, animirani film Moana 2 pa naj bi v kinomatografe prišel 27. novembra 2024.

Moana 2 | Teaser Trailer

VIRBBC
Prejšnji članekVražja zabava: Curaprox dan z Dunking Devils se letos seli v Celje
Naslednji članekSlika »vse oči uprte v Rafo« še naprej prevzema svetovni splet

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.