Audrey Hepburn: veliko več kot zgolj lepotica in hollywoodska diva

Audrey Hepburn – vsi jo poznamo, a le malo ljudi ve za njene dosežke izven filmskega platna. Audrey Hepburn je bila lepotica, femme fatale, ki je lahko začarala vsakega moškega. Bila je elegantna in vzornica mnogim. A večina jo pozna kot zgolj hollywoodsko divo. A bila je mnogo več kot to.

Audrey Hepburn je svojo mladost preživljala na Nizozemskem v času antisemitizma in nacizma. V času, ko so bila koncentracijska taborišča v polnem pogonu in usoda judov je bila zapečatena. Njen oče je bil sicer simpatizer nacistov, a to mlade Audrey nikoli ni ustavilo, da bi pomagala tistim, ki so bili pomoči potrebni. Audrey Hepburn je sodelovala z nizozemskim anti-nacističnim gibanjem in jim je nosila hrano in denar za financiranje. Prav tako je trenirala in plesala balet na skrivnih nastopih, ki so bili organizirani s strani istega gibanja. Po koncu nacistične okupacije Nizozemske je učila ples tiste, ki so bili med okupacijo ujeti v koncentracijskih taboriščih.

Audrey Hepburn

A čeprav je njena kariera kmalu vzcvetela, ni nikoli pozabila na prostovoljstvo in je vedno nudila pomoč tistim, ki so je bili najbolj potrebni. Kot ambasadorka UNICEFA je potovala v Bangladeš, Somalijo, Sudan in Etiopijo in tam pomagala revnim. Prav tako je imela veliko govorov, v katerih je podpirala UNICEF in s tem je organizaciji omogočila večjo medijsko pokritost in popularnost. Za svoja dejanja na področju prostovoljstva ji je leta predsednik George HW Bush leta 1992 podelil predsedniško medaljo svobode.

Audrey Hepburn je v zgodovino zapisana kot odlična igralka, a treba se je zavedati, da se za vsakim lepim obrazom skriva zgodba, ki je velikokrat pomembnejša od tistega, kar obraz razkriva na prvi pogled.

Prejšnji članekVesel Svarožič, koledo in božič!
Naslednji članekTransformiraj svoja stara oblačila in ustvari unikatne kose

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.