DECEMBRA NA FILMSKIH PLATNIH

Zimski večeri so več kot primerni za druženje v kino dvorani. Namesto, da posedate v lokalih, zmrzujete zunaj, če ste kadilci, in srebate čaj, kavo ali kuhano vino, se raje z družbo odpravite v kino in si oglejte kak zanimiv film.

Teh v mesecu decembru ne primanjkuje.

Tron Legacy
Ljubitelji znanstvene fantastike verjetno že prav nestrpno pričakujejo nov izdelek izpod peresa Walt Disney Pictures in režiserja Josepha Kosinskega. Del filma, posnetega v 3D-tehniki in digitalizaciji slike, ki je še bolj dodelana kot v Avatarju, je bilo mogoče videti že oktobra. Sama tematika zgodbe je bila realizirana že v filmu Tron leta 1982 in čas je že bil, da film dobi nadaljevanje oziroma novo podobo. Za samo razumevanje in sledenje zgodbi ni potrebno pogledati starega filma. Se pa v novem pojavi lik Kevina Flynna, takrat glavnega lika, tokrat kot izginulega očeta mladega Sama, ki prejme skrivnosten klic iz očetove nekdanje pisarne. Sam tako kmalu ugotovi, da je Kevin dvajset let preživel v video igrici, ki jo je ustvaril, in da ga čaka nevarna preizkušnja spopadov z orožji in norih voženj z vozili, ki segajo daleč nad meje njegove predstave. Pravzaprav gre za pravo abstrakcijo gladiatorskih iger na nivo boja s programom.
Igralska zasedba vsebuje dokaj znana imena, Kevina Flynna tako upodablja, kot že v prvem delu, Jeff Bridges, ki slovi po filmih The Men Who Stare at Goats, Ironman, K-Pax in King Kong (iz leta 1976). V vlogi Sama se je preizkusil Garrett Hedlund, ki smo ga videli že v filmih Troy, Eragon Death Sentence. Mladim bolj poznan pa je verjetno Michael Sheen, ki se je pojavil v popularnem Twilight-u in žanrsko povsem podobnem Underworld-u.
Če želite buriti svojo domišljijo, dobro mero akcije in vizualnih kot tudi audio efektov, je Tron Legacy prava izbira.

The Girl with the Dragon Tattoo
Izvirnega naslova filma ni smiselno niti omenjati, saj je film posnet v švedskem jeziku. Tisti, ki je prebral istoimensko knjižno uspešnico Stiega Larssona, je verjetno film že pogledal, saj je film izšel že lani. Letos decembra pa ga je mogoče videti v Kinoklubu Vič. Žanrsko bi se ga dalo uvrstiti med misteriozne trilerje in drame. Zgodba govori o novinarju Mikaelu, ki skuša raziskati skrivnostno izginotje izpred štiridesetih let. Pri tem mu pomaga mlada hekerka Lisbeth in skupaj odkrijeta družinsko skrivnost, povezano s številnimi umori. Ko se bližata resnici, se nevede znajdeta v smrtno nevarni spletki, polni zapletov in preobratov. Še istega leta so posneli dve nadaljevanji (tudi po romanih) The Girl Who Played with Fire in The Girl Who Kicked the Hornet’s Nest.
Film je namenjen predvsem tistim, ki pričakujejo kvaliteto; to je dobra zgodba in dobra igra.

Life as We Know It
Komična drama je kot ustvarjena za to, da s svojo družbo, družino, partnerjem preživite prijeten in sproščen večer. Katherine Heigl verjetno vsi tisti, ki kdaj obiščejo kinodvorane (ali prenesejo film z interneta), dobro poznajo, saj jo je v zadnjih časih bilo mogoče videti v vrsti filmov, predvsem v komedijah, kot so Knocked Up, 27 Dresses in The Ugly Truth. Njenega soigralca v filmu Life as We Know It Josha Duhamela pa verjetno najbolje poznamo po seriji filmov Transformers in romatični komediji When in Rome. Simpatična igralca tako upodabljata redoljubno slaščičarko in režiserja športnih dogodkov, ki se med seboj ne razumeta najbolje, a sta vseeno postavljena pred težko nalogo: skupaj morata skrbeti za malo Sophie, ki je ostala brez staršev. Tako morata dva povsem različna človeka zaživeti skupaj in povrh vsega še skrbeti za otroka. Na to pa nista niti najmanj pripravljena, kaj šele, da bi bila za to sposobna.
Film vsekakor ni le niz komičnih prizorov, ampak ima v sebi nekaj več, kot pravijo njegovi ustvarjalci. Nosi sporočilo o tem, kolikokrat se ljudje zavoljo ljubezni do drugih odpovemo svojim sanjam, in o tem, da se naše življenje pogosto ne razvija, kot bi si mi sami želeli.
Namenjen je vsem, v njem se bodo našle ženske kot tudi moški. In ne samo takšni, ki počasi prehajajo v obdobje družinskega načrtovanja in družinskega življenja. Tudi mladi lahko uživamo ob gledanju takega filma. Večina nas bo pa na takšno izkušnjo morala še malo počakati. 🙂

Torej, če boste s prijatelji, fantom ali punco ali s komerkoli in boste gledali v zrak, nevedoč kaj početi, se spomnite na omenjene filme in skočite v kino. Ne bo vam žal!

 
Maja Orešnik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.