Dexter je nazaj!

Med letoma 2006 in 2013 smo lahko spremljali Dexterja Morgana, ki je živel dvojno življenje. Delal je kot forenzik pri policiji v Miamiju, svoj prosti čas pa je preživljal kot serijski morilec.

Morilec z načeli

Pri svojem konjičku je izstopal v tem, da je sledil načelom, ki se jih je naučil  od očeta – detektiva Harryja Morgana, ko je ugotovil, da je njegov sin psihopat. Tako Dexter ubija samo posameznike, ki »si to zaslužijo« oziroma so tudi sami morilci.

Porazen zaključek

Serija je imela osem sezon, pri čemer je prvih sedem pohvaljenih, z osmo pa gledalci niso bili zadovoljni – predvsem jih je motil zaključek serije. Konča se tako, da Dexter zapusti svojo družino po smrti sestre Debre, ker se počuti krivega za njeno tragično usodo. Marsikomu se zdi, da je ta poteza neznačilna za Dexterjev lik in zato nesmiselna.

Deveta sezona – Dexter: New Blood

Gledalci so po poraznem zaključku veseli nadaljevanja in upajo, da se bodo ustvarjalci serije »odkupili« z novo sezono. Prvi del devete sezone je izšel na programu Showcase v nedeljo, 7. novembra, do zdaj sta izšla že dva dela. Predstavi nam Dexterja, ki se po desetih letih abstinence vrača k svojemu nekdanjemu konjičku. Pri tem je bolj divji in nenadzorovan, kar je značilno za odvisnike, ki se po dolgem času vrnejo na stara pota.

Na televiziji mrtvi ne ostanejo mrtvi za vedno

Gledalci so veseli vrnitve Jennifer Carpenter, ki je uprizorila Dexterjevo sestro Debro. Ta je bila ena izmed najbolj priljubljenih likov z eno izmed najbolj nesmiselnih televizijskih smrti po mnenju mnogih. Zdaj se vrača v obliki Dexterjeve podzavesti – predstavlja njegov dvom in vprašanja, s katerimi se sooča.

Prvi vtisi

Začetni odzivi recenzentov so večinoma pozitivni. Blog Collider pravi, da gre serija v pravo smer, sploh za gledalce, ki so bili nad originalnim zaključkom razočarani. Decider meni, da nova sezona deluje lažja in zabavnejša od prejšnjih, ki so bile temačnejše in resnejše. Najpomembnejše je, da je v svojem jedru Dexter še vedno drzen, krvav in poln odličnih uprizoritev. Serija se želi od junaka posloviti na pravi način, v čemer je Dexter: New Blood zmagovit.

Prejšnji članekKKŠ-jeva decembrska akcija: Božiček za en dan!
Naslednji članekKino se vrača v Novo mesto!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.