Druga sezona You slabša od prve

Filmski poster

Vrnil se je največji creepster v zgodovini – šarmantni Joe, ki zalezuje ženske, jih očara in nato ubije. Ampak vse to počne iz ljubezni, tako da tako slab pa spet ni. Šalo na stran, nekatera mlada dekleta so ob izidu prve sezone dejansko mislile, da je njegovo početje romantično. Groza.

Zalezovalca imam.

Novo mesto, nova punca

V drugi sezoni spet spremljamo tega mladega zalezovalca, ki se je iz New Yorka preselil v Los Angeles. Dela v večji trgovini, na oddelku s knjigami in se zaljubi v sodelavko. Že veste, kam ta zgodba pelje? Tako je, spet jo začne zalezovati in zbirati njene umazane spodnjice.

Ampak nekaj se le spremeni. Tokrat se Joe skuša upreti svojim obsesijam, vendar mu to ne uspe. S sladko Love (jap, njegovi novi punci je ime Love) se zaljubita, vendar Joeja preganja njegova morilska preteklost. Težko je ustreči svoji novi punci, če te stara hoče spraviti v zapor.

Joe dvigne roko v zmagoslavju

Zaključek sezone je prav epski. Prva polovica ponavlja zgodbo prve sezone, ampak druga polovica pa popolnoma preseneti. Ne bomo ti preveč izdali, samo to lahko rečemo, da konca ne boš pričakoval. Edini spojler, ki ti ga izdamo je ta: Joe je končno našel svojo sorodno dušo.

Been there, seen that

Na splošno je druga sezona šibkejša od prve. Zdaj smo se že navadili na psihotično vedenje in morilske epizode, zato nas to ne preseneča. Psihologija tega vedenja je še vedno moteča, ampak ker je izgubila svojo novost, se nam zdi, da smo vse že videli.

Zvenim noro.

Prva sezona je bila odlična, ker je bila nekaj novega in nepričakovanega. Mogoče bi ustvarjalci morali končati pri tem, vendar so se prilagodili knjigam, ki se pač nadaljujejo. Tako da glede zgodbe niso morali biti preveč kreativni, glede na to, da je ta že napisana.

Glavni igralec je kljub temu odličen. Če bi ga srečala na ulici, bi se ga izognila v širokem loku. Tudi nova glavna igralka je šarmantna in zanimiva. Zgodba je mogoče postala preveč temačna in moteča. Na neki točki je treba potegniti črto in reči, dovolj je. Normalna, zdrava oseba lahko prenese le določeno dozo izprijenosti.

YOU Season 2 Trailer (2019) Netflix Series

Urednica revije Študent

PREGLEJ PREGLED
Zgodba
Igra
Vzdušje
Celota
Prejšnji članekGumica za lase se vrača
Naslednji članekZa delo nas bodo plačali več!

Urednica revije Študent

druga-sezona-you-slabsa-od-prveSolidna sezona, ampak prva polovica se malce vleče, medtem ko konec preseneti. Je napeta, ampak ker smo vse skupaj že videli v prvi sezoni, nismo presenečeni. Zgodba se ponavlja, psihotičen glavni junak pa ostaja neuravnovešen in trmasto prepričan v svoj prav.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.