Gumica za lase se vrača

Gumice za lase

Tiste, ki ste odraščale v devetdesetih, se gotovo še spominjate slavnih gumic za lase. Ne govorimo o majhnih in diskretnih gumicah, ki niso opazne. V angleščini se jim reče scrunchies, so velike, pogosto barvite in kar pritegnejo pogled.

Gumice za lase so spet modne.

Carrie Bradshaw se je v eni epizodi Seksa v mestu zgražala nad ženskami, ki v javnosti nosijo te gumice. Kaj bi rekla danes, ko jih vse več ljudi spet nosi? Tako kot veliko modnih kosov iz devetdesetih, se tudi scrunchies vračajo v modo.

Dobra novica pa je ta, da ne rabiš zapraviti 10 evrov za eno tako gumico. Lahko jo narediš kar sama doma! Potrebuješ le staro blago (če ti kakšna majica ni več všeč ali pa je malo strgana, jo kar uporabi), šivanko in nit, elastični trak in sponke.

Ima kdo gumico za lase?

Tvoja gostota las določa, kako veliko gumico potrebuješ. Če imaš goste lase, odreži daljši trak. Najbolje je, da uporabiš bombažno blago, ki ga boš lahko preprosto zašila. Če ne znaš šivati, ni panike, tudi jaz ne znam, pa mi je uspelo narediti teh nekaj šivov. Če si pa res ne upaš sama zašiti blaga, uporabi močno lepilo in dosegla boš isti rezultat.

V spodnjem videu si poglej, kako preprosto je narediti gumico za lase. Sama lahko izbereš blago, ki ti je všeč in prilagodiš velikost gumice. Zakaj bi zapravljala toliko denarja za nekaj, kar lahko narediš sama. Tvoja babica bo ponosna nate, da si tako šparovna. 🙂

How to Make a Scrunchie | DIY Scrunchie Tutorial

Urednica revije Študent

Prejšnji članekYoutube hauls nam vzbujajo krivdo
Naslednji članekDruga sezona You slabša od prve

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.