Filmi in serije za ljubitelje kave

Kava je v našem življenju prisotna skoraj na vsakem koraku. Edino pravilno, da ima tudi v filmih in serijah svoje mesto. Pobrskali smo po arhivu in poskušali najti filme za ljubitelje kave. Slednja ima skupaj s filmom poseben status v življenju mnogih, saj velja za esencialni produkt njihovega življenja. Črna tekočina v fantastičnih filmih. Niso pa le filmi tisti, ki prikazujejo kavo. Mnogokrat so serije tiste, ki imajo v sebi več kave kot katera koli druga umetnost. Zato smo izbrskali tudi serije za vse ljubitelje kave.

Prijatelji (Friends)

Začenjamo s klasiko kavarn, Central Perkom. Družba šestih prijateljev se pogosto druži okoli lesene mizice na treh foteljih. Šale so legendarne, serija prav tako, kava pa je postala rdeča nit obojega. Če ne bi bilo kave, si mnogi ne bi želeli posedati po kavah in imeti svojega kotička za druženje. Tako kot v Prijateljih.

Prijatelji
Prijatelji in njihova priljubljena kavarnica oziroma coffee shop

Klub Golih Pesti (Fight Club)

Ne smemo preveč povedati, ker se držimo pravil. Vseeno pa lahko izdamo skrivnost, ki bo odgovorila na dvome o povezavi tega filma in kave. Režiser David Fincher je priznal, da naj bi se v popolnoma vsakem prizoru filma nekje videla skodelica/lonček Starbucks kave. Nekateri so to že ugotovili, zdaj je to na tebi.

Moja Afrika (Out of Africa)

Ena izmed boljših vlog legendarne Mery Streep in eden boljših filmov nasploh, saj je prejel kar sedem oskarjev. Predelava knjige oziroma avtobiografije Karen Bixen, ki se kot bogata Danka preseli v Nairobi. V njene roke pade plantaža kave, ki je postavljena previsoko.

Moja Afrika
Moja Afrika z Mery Streep in Robertom Redfordom

Midve z mamo (Gilmore Girls)

Rory in Lorelai Gilmore večino časa preživita v kavarnici je pomemben del serije. Status legende med ljubitelji kav je količina popite kave v seriji, saj je iz tega nastalo veliko študij o vplivu kave na telo. Poleg kave pa je serija sama lep prikaz v življenje matere samohranilke, ki želi za svojo hčerko le najboljše. Veliko je tudi knjig.

Midve z mamo
Midve z mamo

Zajtrk pri Tiffanyju (Breakfast at Tiffany’s)

Včasih povezava ni vidna na prvi pogled. Potrebnega je kar nekaj truda, da ugotovimo, kaj točno ima omenjeni film veze s kavo. In ko se to ugotovi, se ga ne moremo nagledati. Kdo si ne bi želel biti Audrey Hepburn, ki sofisticirano srka kavo sredi kavarne?

Zajtrk pri Tiffanyju
Zajtrk pri Tiffanyju je eden izmed najbolj prepoznavnih filmov

Kava v Berlinu (A Coffee in Berlin)

Črno beli film, ki prikazuje dan v življenju faliranega študenta Nika. Očetu že dve leti ni povedal, da je prekinil študij, razšel se je s punco, čaka ga razgovor s psihologom, bankomat mu ne izplača denarja in kar je še hujše, ne najde prave kave. Eden izmed boljših evropskih filmov, ki je must-see.

A Coffee In Berlin Official Trailer 1 (2014) - German Drama HD

Kava in cigarete (Coffee and Cigarettes)

Film režiserja Jima Jarmuscha je nastajal skoraj dvajset let. Vsebuje enajst odsekov pogovorov ob kavi in cigaretih. Bolj kavno kot to že ne gre. V filmu zaigrajo Roberto Benigni, Bill Murray, RZA, Iggy Pop, Steve Buscemi in Cate Blanchett.

Kava in cigarete združi kavo, cigarete in pogovor
Kava in cigarete združi kavo, cigarete in pogovor

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekZa kaj vse velja PCT pogoj?
Naslednji članekKako so koroški študenti uspeli navdušiti tudi starejše generacije

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.