Kako so koroški študenti uspeli navdušiti tudi starejše generacije

Ivarčko jezero je na Koroškem dolga leta predstavljalo odličen prostor za oddih, druženja in piknike. Nato je sledilo obdobje, ko smo vsi z žalostjo opazovali, kaj se dogaja s koroškim biserom. Z letom 2021 pa so se stvari začele spreminjati. Novi lastniki so prenovili pomole, jezero očistili, postavili bar in začeli oživljati jezero. Pomemben del pri tem pa smo odigrali tudi aktivisti Kluba koroških študentov (KKŠ). S svojim delom  smo bistveno pripomogli k uresničevanju cilja, da Ivarčko jezero spet postane to, kar je bilo nekoč.

Kako koroški študentje prispevajo k skupnosti

Pri Klubu koroških študentov se vedno trudimo prispevati k dobrobiti študentov in celotne skupnosti prebivalcev Koroške. Zato smo se odločili sodelovati pri prenovi jezera, saj bodo površine, ki se uredijo zdaj, ostale še mnogo let. To pa bo vsem omogočalo prijetno preživljanje časa v naravi.

SKUPINSKA FOTOGRAFIJA
Udeleženci košarkarskega turnirja na Ivarčkem jezeru (foto: KKŠ)

Prenova igrišč v okolici jezera

Aktivisti Kluba koroških študentov smo očistili in pripravili minigolf igrišča, prenovili košarkarsko igrišče, pri katerem je Klub sofinanciral tudi za dva nova koša. Novo priložnost pa so aktivisti KKŠ ponudili tudi igrišču za odbojko na mivki, ki bo sedaj lahko zopet gostila in navduševala mnoge poletne rekreativce in navdušence odbojke na mivki.

dogajanje na Ivarčkem jezeru
Dnevno dogajanje na enem izmed igrišč na Ivarčkem jezeru (foto: KKŠ)

Poletne aktivnosti na jezeru s KKŠ

V sredini avgusta smo aktivisti Kluba koroških študentov ekipi z Ivarčkega jezera pomagali in organizirali dogajanje, ki je tudi v predstavnikih starejših generacij prebudilo prijetne občutke. Jezero se namreč zopet prebuja, Korošci (in drugi) se z vse večjim veseljem vračajo na Ivarčko jezero. Organizirane so bile športne igre in ostale privlačne dnevne aktivnosti. Igral se je zanimiv turnir v košarki, hodilo se je po slackline-u, igral se je tudi beerpong. Seveda pa nismo pozabili na brezplačno SUP-anje. Do večernih ur se je pod žarometi igrala tudi odbojka na mivki.

Odbojkarji na mivki
Aktivisti skupaj z ostalimi obiskovalci Ivarčkega jezera igrajo odbojko na mivki (foto: KKŠ)

Kako pa se vse to zdi predsedniku KKŠ?

Vesel in ponosen sem, da smo lahko na Klubu koroških študentov skupaj z novimi lastniki Ivarčkega jezera uredili minigolf, košarkarsko igrišče ter igrišče za odbojko na mivki. S tem smo pustili velik pečat v lokalnem okolju, kar se je videlo tudi pri obiskovalcih jezera. Veseli so bili predvsem mladi, ki bodo lahko ponovno uporabljali igrišča ter se po mnogih letih končno spet zabavali v idiličnem okolju pod Uršljo goro. Na KKŠ se veselimo tudi nadaljnjega sodelovanja in upamo, da se kmalu spet vidimo na jezeru,” pa nam je za konec povedal še Nejc Švajger, predsednik Kluba koroških študentov.

Avtor: Aleš Mravljak

info@klub-kks.si | Spletna stran
Največja mladinska organizacija na Koroškem, ki že od leta 1952 skrbi za pravice koroških študentk in študentov!
Prejšnji članekFilmi in serije za ljubitelje kave
Naslednji članekKako se prevažati v času koronavirusa?
info@klub-kks.si | Spletna stran
Največja mladinska organizacija na Koroškem, ki že od leta 1952 skrbi za pravice koroških študentk in študentov!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.