Kaj bomo gledali v tem mesecu?

Dnevi se daljšajo, sonce nas vse bolj vabi na plan v naravo, aprilsko vreme pa s sabo nosi tudi deževne dni, zato je to še najboljša priložnost, da si ob večerih pogledamo dober film. Pa si poglejmo, kaj nam kinodvorane ponujajo v tem mesecu.

V začetku meseca na filmska platna prihaja dolgo pričakovani film, narejen po knjižni predlogi, Jaz sem četrti (I am number four). Scenarij temelji na uspešnem romanu Pittacusa Lorea, ki je med najbolje ocenjenimi in branimi romani po izboru New York Timesa. Napet znanstveno-fantastični triler v ospredje postavlja mladeniča, ki beži pred skupino okrutnih morilcev, si neprestano spreminja identiteto in se seli iz kraja v kraj ter je postavljen pred odločitev, ali bo sprejel realnost in se z njo naučil živeti ali pa ne.
V Kinoklubu Vič si lahko v aprilu ogledamo film, ki je dobil Oskarja za najboljši tujejezični film, Boljši svet (Heaven). Altruistični zdravnik Anton skuša pomagati beguncem v sudanskem taborišču, a ima številne težave tudi z družino na Danskem. Medtem ko skuša rešiti nesoglasja z odtujeno ženo, njunega mladoletnega sina Eliasa v šoli ustrahujejo nasilneži. Na pomoč mu priskoči novinec Christian in fanta postaneta najboljša prijatelja. Toda, ko na Christianovo pobudo skujeta srhljivo maščevanje, jima lahko zgolj starši pokažejo pravi način soočanja z najbolj bolečimi človeškimi čustvi. Boljši svet je razkrivanje zaprek, s katerimi se soočamo pri obvladovanju svojega osebnega življenja in družbe, v kateri živimo.
Vitez in sitnež (Your Highness) je domišljijska pustolovska komedija, ki nosi podnaslov najboljša pustolovščina do zdaj. Kaj si torej lahko obetamo od filma, ki so nam ga pripravili ustvarjalci komedije? Zadetki: Ananas ekspres (Pineapple Express)? Zabavna zgodba prikazuje dva princa iz daljnega kraljestva; pogumnemu Fabiousu zlobni čarovnik tik pred poroko ugrabi lepo nevesto, zato se mora z zdolgočasenim bratom Thadeousom odpraviti na epsko reševanje, polno nenavadnih pošasti in zelo zabavnih, omamnih ter bolečih pustolovščin. Na poti pa se jima pridruži zapeljiva bojevnica Isabel, ki v Fabiousovih mislih poskrbi za številne grešne misli.
V 3D tehniki si bomo lahko ogledali akcijsko domišljijsko pustolovščino Thor, v kateri nastopajo Natalie Portman, Chris Hemsworth in Anthony Hopkins. Nepremišljena dejanja močnega, toda arogantnega bojevnika Thora prikličejo starodavno vojno. Thor je za kazen odposlan na Zemljo, kjer je prisiljen živeti med ljudmi. In medtem, ko se Thor uči, kaj je potrebno, da postaneš junak, najbolj nevaren zlobnež njegovega sveta pošlje najtemnejše sile Asgarda, da napadejo Zemljo. Toda Thor mora, ko Zemljo ogrozi neizprosna vojska sadističnega božanstva, v številnih osupljivih bitkah znova najti svojo magično moč, da bi sebe in človeštvo rešil pred uničenjem.
Tudi nasmejali se bomo lahko, in sicer ob komediji Teden brez pravil (Hall Pass) z Richardom Jenkinsom, Christino Applegate, Jenno Fischer in Owenom Wilsonom. Najboljša prijatelja Rick in Fred sta oba poročena že več let. Ko doma začneta kazati znake nemira, njuni ženi z drznim pristopom skleneta možema podeliti teden brez pravil, en teden svobode, da počneta kar želita, brez vprašanj. V teh sedmih dneh naj bi moža ugotovila, kaj vse zamujata, ali pa se za vselej nehala ozirati za drugimi. Sprva se zdi to Ricku in Fredu kot uresničitev sanj, vendar hitro ugotovita, da so njuna pričakovanja o samskem življenju smešno daleč od realnosti.
Bliža se velikonočni čas, v katerem na filmska platna prihaja tudi družinska komedija HOP, ki govori o E. B., najstniškem sinu velikonočnega zajčka. Ljubitelji akcije in hitrih avtomobilov bodo veseli petega dela Hitrih in drznih (Fast Five). Za konec pa naj omenim še srhljivi psihološki triler Cimra, v katerem tanka linija med prijateljstvom in obsedenostjo razpara sobo v študentskem domu.

Sanda Gajsar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.