Kaj prinaša Hollywood to jesen?

Občutek, ki lahko sicer vara, je, da bo ta jesen še pestrejša in še zanimivejša od predhodnih. Hollywood se je očitno potrudil in nam pripeljal zanimivo TV-jesen.

Če bi torej to jesen radi pogledali kakšno novo zanimivo serijo, potem boste med drugimi imeli na izbiro:

 

Revolution:  Še ena od post apokaliptičnih serij, ki se ukvarja s človeštvom po koncu civilizacije, kot jo poznamo danes. Premisa je zelo enostavna, ampak genialna – kaj se zgodi, če po celem svetu naenkrat zmanjka elektrike in se je nikoli več ne da vzpostaviti? Serija kaže svet 15 let kasneje, kaj se dogaja z ljudmi, ki se morajo naenkrat znajti brez elektrike. Zanimiv koncept, ki postreže še z nekaj „twisti“, kot so „flashbacki“, ki kažejo, kaj se je dogajalo takoj po „blackoutu“, zraven pa seveda iz retrospektive počasi odkrivamo, kaj se je dogajalo s posamezniki, da so pristali tam, kjer so sedaj. Vsekakor veliki jesenski adut. Prvi deli se že predvajajo.

 

666 Park Avenue: John Locke (Lost) oz. igralec, ki ga je igral (Terry O’Quinn), se tokrat vrača kot glavni antagonist v znanstvenofantastični drami kot lastnik prestižne stanovanjske stavbe, v kateri se dogajajo demonske stvari. Serija sicer malo spominja na Hudičevega advokata, ampak to je kvečjemu lahko le pozitivno. Spremljali bomo zgodbo para, ki se vseli v stavbo in postane nov upravljavec, hkrati pa seveda serija ne pozabi na ostale zelo zanimive stanovalce, ki nikoli niso to, za kar se predstavljajo. Obeti so dobri, prvi deli se že predvajajo.

 

Arrow: Še en superjunak, ki je pobegnil iz DC Comics. Tokrat ne v filmski preobleki kot Batman ali Superman, ampak v obliki nove serije. Ponovno gre za milijonarja (kot Bruce Wayne), ki potem, ko preživi pet let na samotnem otoku, pride nazaj v civilizacijo in se odloči, da bo orodje v roki pravice. Njegove lastne pravice seveda. Z lokom v roki in z nekaj zelo dobrimi akrobatskimi gibi se postavi po robu lokalnim zločincem, mafiji in še komu. Seveda ne manjka lepih žensk in malo skrivnosti. Če so vam bili všeč filmi o Batmanu, potem preverite tudi to.

 

Transporter – the series: Se še spomnite treh filmov Jasona Stathama o vozniku, ki z Audijem A8 vozi nevaren tovor od točke A do točke B. Zraven ima voznik še to sposobnost, da lastnoročno pretepe tudi 30 nasprotnikov naenkrat. Zanimiva akcija z veliko pretiravanja se tokrat vrača v obliki serije. Seveda Franka Martina tokrat igra drug igralec, a zadeva zgleda obetavno, če so vam všeč dirke z nesramno dragimi avtomobili, hude ženske z nizkimi moralnimi standardi ter akcija, ki spominja na Matrico, le da ni „slow motiona“. Prihaja kmalu. Mogoče še zanimivost – igralec, ki je v originalnih filmih igral francoskega inšpektorja in Martinovega edinega prijatelja, ponovi svojo vlogo in bo menda reden igralec v seriji.

 

Last Resort: Za vse nas, ljubitelje filma Lov na rdeči oktober – končno spet spodobna filmska saga o podmorniških vojnah. Sicer v obliki TV-serije, ampak zadeva je več kot obetavna. Spremljamo zgodbo ameriške jedrske podmornice Colorado, ki dobi ukaz, da z jedrskimi raketami bombandira Pakistan. Ko kapetan noče slediti ukazu, jih razglasijo za državne sovražnike in jih začnejo loviti. Svoj „last stand“ naredijo v izmišljenem tropskem otočju v Indijskem oceanu, kjer razglasijo varovano območje in grozijo, da bodo v primeru napada sprožili svoj jedrski arsenal na ZDA. V vmesnem času je seveda prostor za romanco ter iskanje resnice o tem, kdo jih je v resnici izdal. Serija prejema tudi odlične filmske kritike.

 

Zero Hour: Serija o teoriji zarote. Na prvi pogled spominja na oba filma Izgubljeni zaklad, kjer je v glavni vlogi Nicholas Cage, a ponovno – to je dobro znamenje, saj gre za precej zabavna filma. Serija spremlja Hanka, ki poskuša najti svojo ženo, potem ko mu jo ugrabijo neznanci. Njegova žena Laila je pred ugrabitvijo našla eno izmed 12 ur (skrinjic), ki varujejo nekakšno pomembno skrivnost. V mešanico vsega je ustvarjalcem uspelo umestiti še vedno zanimive Nacije, skrivnostne kulte, okultne elemente v obliki satanizma ter seveda navsezadnje romantično zgodbo o iskanju izgubljene ljubezni. Komaj čakamo …

 

Ker je prostora vedno premalo, dobrih serij pa vedno preveč, se zavedam dejstva, da sem verjetno izpustil kar precej dobrih serij – vendar nekje je treba začeti in nekje končati. Naj vam TV-jesen tekne.

 

Mitja Urbanček

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.