Kdaj se odpira Odiseja, prenovljeni Kolosej?

Odiseja, prenovljeni Kolosej
Odiseja, prenovljeni Kolosej

Ljubljanski Kolosej je razveseljeval množice v svojem dvajset in nekaj let trajajočem obstoju. Njegov čas je minil, vmes je primat prevzel Cineplexx, ki je v Ljubljani našel mesto na Rudniku, zdaj pa se obetajo novi časi. Prihaja Odiseja! Kdaj in v kakšni obliki?

Kaj je Odiseja?

Gre za poslovno-zabaviščni center Odiseja (bivši Kolosej). V Odiseji se bodo odvijale različne dejavnosti, med drugim bo v Odiseji možno obiskati kino, gledališče, koncerte, družabne dogodke, konference, seminarje, otroški program, program za najstnike in igričarje ter se prepustiti pestri gostinski ponudbi. Odiseja bo visokotehnološki objekt, ki bo trajnostno naravnan in močno povezan z lokalnim okoljem.

Odiseja je del skupine Boscarol, z objektom pa bo opravljalo podjetje Odisejada d.o.o.

Prav Kolosej je namreč Ivo Boscarol kupil na dražbi leta 2022, ko je izklicna cena znašala 6,4 milijona evrov.

Kdaj se odpira Odiseja?

Najprej je bil v igri april, a se to več kot očitno ni zgodilo. Odiseja naj bi se odprla junija, saj se večina oglasov za zaposlitev zapre s koncem maja. Pojavlja pa se tudi možnost jesenskega odprtja, zagotovo pa bo Odiseja svoja vrata odprla v letu 2024.

Filmi v ospredju, a na drugačen način

Kot Kolosej bo tudi Odiseja v ospredje postavila filme. K sodelovanju so povabili Karantanijo Cinemas, sicer podjetje z dolgoletnimi izkušnjami v distribuciji filmov. Zelo pomembno sodelovanje pa je bilo sklenjeno tudi z ekipo, ki že skoraj desetletje skrbi za Kino Bežigrad. »Naše vizije so si zelo podobne, le da jih v okviru Kina Bežigrad zaradi infrastrukturnih omejitev nismo mogli uresničiti. Odiseja bo namreč moderen zabavno-poslovni center, ki bo nudil najrazličnejše vsebine,« je za Forbes dejal programski direktor in vodja Kina Bežigrad Denis Vehabović.

Za filme bo na boljo 12 kinodvoran.

Poleg filmov bo Odiseja, kot omenjeno, ponujala tudi koncertne in kongresne dejavnosti. Velik del tega je zaprtje legendarne luknje v Koloseju, kjer je bilo prej stopnišče. »Pri straneh, kjer je bil zdaj samo servisni prehod, se bosta odprli dve dvorani, lahko bosta postali galeriji in tribuni za osrednji prostor,« je pojasnil Boscarol in razkril, da bo to omogočalo prostor za 3.500 ljudi.

Kolosej v Ljubljani je prodan
Kolosej v Ljubljani je prodan Foto: on kolosej

Iskanje zaposlenih, kmalu tudi študentov

Skupina že nekaj mesecev vztrajno išče kader, ki bo upravljal s prostori in dogodki. Tako je v teku iskanje:

  • Samostojni IT – sistemski inženir
  • Poslovodja poslovno-zabaviščnega centra
  • Vodja finančno računovodske službe
  • Operater/tehnik – IT podpora
  • Vodja trženja
  • Višji natakar/vodja šanka
  • Natakar
  • Strokovni sodelavec za pravne in kadrovske zadeve
  • Referent v računovodstvu

Glede na opise določenih del pa je jasno, da bodo ponujali tudi študentska dela. Takoj, ko o tem prejmemo več informacij, te tudi obvestimo.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKrvodajalske akcije v juniju 2024
Naslednji članekKandidati za Evropske volitve: Koga voliti?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.