Knjiga proti filmu: The Perks of Being a Wallflower

The perks of being a wallflower

The Perks of Being a Wallflower (2012) je ameriški film v režiji Stephena Chobskyja, posnet po istoimenski knjigi iz leta 1999, ki jo je prav tako napisal Chobsky. V glavnih vlogah nastopijo Logan Lerman, Ezra Miller in Emma Watson.

Zgodba je postavljena v ameriško srednjo šolo leta 1992. Charlie se bori z depresijo in ima težave z iskanjem prijateljem, povrh vsega pa je freshman: pravkar je vstopil v prvi letnik srednje šole. Nato pa Charlie spozna tri leta starejša dijaka Sam in Patricka, ki ga odprtih rok sprejmeta v svojo družbo.

The perks of being a wallflower

Zelo vidno je, da je pisatelj knjige režiral film. Kljub temu, da je zgodba v knjigi podana skozi pisma, ki jih Charlie piše neznanemu prijatelju, je Charliejeva osebnost v filmu zelo dobro prikazana. Lerman Charlieja zaigra kot malce pogumnejšega in zabavnejšega kot je ta v knjigi. Patrick je v knjigi prikazan kot zabaven fant, Millerju pa to karakteristiko uspe ponesti v višave: nedvomno je najbolj smešen in simpatičen del filma. Še ena razlika je, da se film manj osredotoča na Charliejevo družino in bolj na njegove prijatelje.

Osebno sem uživala v obeh; v knjigi je poudarek na Charlieju in njegovih mislih ter občutkih, v filmu pa na vseh treh glavnih igralcih. Tako Lerman kot Miller in Watsonova so se v svojih vlogah odrezali odlično, zato je film zelo prijetno gledati.

Prejšnji članekFleabag: miniserija, vredna ogleda
Naslednji članekNajslabše pesmi desetletja

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.