Fleabag: miniserija, vredna ogleda

Fleabag
Vir: IMDB

Če si še nisi ogledal britanske miniserije Fleabag (2016 ̶ 2019), si preberi, kaj zamujaš (brez spoilerjev).

Phoebe Waller-Bridge
Vir: IMDB

Miniserijo je napisala angleška igralka, scenaristka in producentka Phoebe Waller-Bridge, ki je v njej tudi odigrala glavno vlogo. V Fleabag se pojavita tudi Sian Clifford in Olivia Colman, v drugi sezoni pa še Andrew Scott, ki ga mnogi poznajo kot Jima Moriartyja v seriji Sherlock. Miniserija ima dve sezoni, vsaka od katerih ima šest epizod, ki trajajo okoli 25 minut. (Zadevo se preverjeno da pogledati v enem dnevu.)

Andrew Scott
Vir: IMDB

Fleabag se žanrsko nahaja nekje med dramo in komedijo; zafrustriranost in travme glavne igralke so prikazane skozi niz odličnih komičnih vložkov, zaradi česar je serija tako zelo gledljiva. Glavna junakinja je mlada Londončanka, ki je jezna in zmedena ter ima težave tako na družinskem in zasebnem področju kot v kariernem. Svoje frustracije utaplja v kratkih in predvsem telesnih razmerjih z različnimi moškimi.

Miniserija je posebna, ker podre »četrti zid« (fourth wall): glavna junakinja ves čas komunicira z gledalci. Fleabag so kritiki pozitivno sprejeli zaradi odličnega scenarija, igre ter unikatne osebnosti glavne junakinje. Miniserija je prejela številne nagrade: Waller-Bridgeva je za prvo sezono prejela nagrado britanske filmske akademije za najboljšo žensko komično igro, druga sezona je bila nominirana za enajst emmyjev, prejela pa jih je šest, med drugim za odlično komično serijo, odlično glavno igralko in odličen scenarij za komično serijo. Miniserija si je prislužila tudi dva zlata globusa. Skratka, kaj še čakaš?

Fleabag ( Season 1 ) - Trailer VO

Prejšnji članekSara Wired: Uničevalka belega papirja, lomilka svinčnikov in kreatorka velikookih bitij
Naslednji članekKnjiga proti filmu: The Perks of Being a Wallflower

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.