Knjiga vs. film: Vampirska akademija

Po uspehu Somraka so filmski ustvarjalci ugotovili, da jim splača snemati filme po mladinskih romanih. Pa še vampirji so bili tisti čas popularni. Tako so posneli film Vampirska akademija, ki pa je tako slab, da deluje kot parodija na knjigo.

Najstniška zgodba z dodatkom fantazije

Knjiga pripoveduje o skrivnem svetu vampirjev, ki jih varujejo dampirji (pol vampir, pol človek). Rose Hathaway varuje princeso Liso Dragomir, s katero hodita na akademijo, namenjeno prav nočnim bitjem.

Lisa ugrizne Rose v vrat in se hrani z njo

Veliko je najstniške drame in ljubezni. Rose pa ugotavlja, da ji je Lisa v avtomobilski nesreči rešila življenje, zaradi česar lahko včasih vstopi v njene misli. Pri tem se uri, da bo čim boljša varuhinja, Lisa pa skuša nadzorovati svojo magijo.

Film kot parodija knjige

Film je bil torej porazno slab. Roko na srce, tudi knjiga ni ravno literarni presežek. Ampak film je povprečno zgodbo spremenil v prav bizarno parodijo. Če ne bi bila glavna junakinja več kot spodobna, bi bil film negledljiv.

Igralska zasedba se šali in zabava

Dejstvo je, da so knjige lahkotne, ampak brez neke pomembne vsebine. So sicer boljše od filma, ki je res porazen, ampak vseeno niso najboljše. Hitro se jih da prebrati, ampak na koncu ugotoviš, da se v njih nič ne zgodi.

Smešno slaba zabava

Film deluje kot mešanica Harry Potterja in Zlobnih deklet (isti režiser), poudarek je na komediji. Če film gledamo samo s komičnega stališča, potem še nekako deluje. Recimo. Igralke in igralci so v najboljšem primeru povprečni, z izjemo Zoey Deutch.

Navdušeni smo nad vampirji.

Oboževalci knjižne serije so verjetno uživali v filmu, ker jim je pač všeč zgodba, ampak vseeno so morali priznati, da res ni ne vem kaj. Čeprav še vedno ni bil najslabši film, posnet po najstniškem romanu (ta čast pripada filmu Fallen).

Film je bil tako porazen, da sploh ne nameravajo posneti drugega dela. Vanj so vložili skoraj še enkrat več, kot so pa od njega iztržili. Fani so sicer začeli s peticijo, da bi le zbrali dovolj denarja za nadaljevanja. Kot da bi se to polomijo lahko rešilo.

Vampire Academy Official Trailer #2 (2014) - Olga Kurylenko Movie HD

 

Urednica revije Študent

Prejšnji članekDIY balzam za ustnice
Naslednji članekOdvisnost od internetnega nakupovanja

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.