Mali otroci [Little Children]

Žanr: drama
Režija: Todd Field
Scenarij: Todd Field in Tom Perrotta
Igrajo: Kate Winslet, Patrick Wilson, Jennifer Connelly, Gregg Edelman, Sadie Goldstein, Ty Simpkins, Noah Emmerich idr.
Dolžina: 130 min

Marčevska uspešnica slovenskih kinodvoran bo prav gotovo drama Mali otroci. Čeprav kljub nominacijam ni osvojil nobenega oskarja, pa gre za film, ki gledalcu/ki da misliti. Zgodba se namreč vrti okoli peščice posameznikov, katerih življenja se prekrižajo na otroških igriščih, bazenih in ulicah v majhnem mestu, nova poznanstva pa pripeljejo do presenetljivih in nevarnih zasukov. Tako se nekega dne usodno prepleteta poti dveh ljudi, ki na prvi videz živita povsem idilični življenji. Toda Sarah (igra jo Kate Winslet) ni več zadovoljna zgolj z vlogo gospodinje, razočarana je nad svojim odtujenim možem, medtem ko postavni Brad (Patrick Wilson) pri vedno zaposleni ženi Kathy (upodobila jo je Jennifer Connelly) že dolgo več ne najde prave ljubezni. Sarah in Brad se počasi, a neustavljivo zbližata, kar pa ima kmalu velike posledice za celotno skupnost. Tistim, ki poleg filmov poznajo tudi knjige, se bo drama Mali otroci zdela kot parafraza knjižne uspešnice Gospa Bovary, prenesene v 21. stoletje.


Sanjske punce [Dreamgirls]

Žanr: mjuzikl
Režija: Bill Condon
Scenarij: Bill Condon po knjigi Toma Eyena
Igrajo: Jamie Foxx, Beyoncé Knowles, Eddie Murphy, Danny Glover, Anika Noni Rose, Keith Robinson, Jennifer Hudson idr.
Dolžina: 131 min

Ljubitelji glasbe, pozor. Ako želite izvedeti, kako pestra je bila ameriška glasbena scena v 60- in 70-ih letih, potem si vsekakor oglejte Sanjske punce. Gre za filmsko predelavo slavnega mjuzikla, v katerem spoznamo trio zabavnih pevk Effie, Deene in Lorrell. Ambiciozni menedžer Curtis jim ponudi, da bi bile spremljevalne pevke slavnega Jamesa Earlyja, kar je šele začetek velikih sprememb, s katerimi Curtis vodi in spreminja pevke po lastnem okusu. Trio sicer kmalu žanje velike uspehe, toda cena slave je (kot ponavadi) zelo visoka, prava življenjska sreča pa vse bolj oddaljena. Petja in glasbe polni dve uri. Da igralska zasedba ni od muh in da je film odličen, pa priča tudi letošnji oskar, ki ga je prejela Jennifer Hudson za najboljšo stransko žensko vlogo.

Norbit

Žanr: komedija
Režija: Brian Robbins
Scenarij: Jay Scherick in David Ronn po zgodbi Eddieja Murphyja in Charlesa Q. Murphyja
Igrajo: Eddie Murphy, Thandie Newton, Terry Crews, Clifton Powell, Mighty Rasta, Coba Gooding Jr., Eddie Griffin idr.
Dolžina: 110 min

Kralj situacijske komike Eddie Murphy je nazaj. Tokrat ga bomo deležni v kar trojni porciji, saj bo naše smejalne mišice razgibaval v vlogah Norbita, Rasputie in Wonga. Komedija ima sicer malce samosvojo zgodbo, kar je za ta žanr kakopak samoumevno. Gre pa takole. Po odraščanju v sirotišnici odrezavega Wonga se nesamozavestni Norbit po čudnih naključjih poroči z obilno Rasputio. Zaradi kronične naivnosti Norbit šele ob srečanju z mladostno simpatijo Kate uvidi, kako nesrečen je v zakonu, toda da bi se znebil nesramne žene, njenih nasilnih bratov in dvoličnega Katinega prijatelja, poleg obilice poguma potrebuje tudi veliko sreče in pomoči pravih prijateljev. Mu bo uspelo? Odgovor vaš čaka v kinu.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.