Marčevski filmi

Poglejmo, katere filme si bomo lahko ta mesec ogledali v kinu.

Mogočni Oz (Oz: The Great and Powerful)

Režiser trilogije Spiderman, Sam Raimi, ki slovi po domišljenem filmskem slogu in neobičajnem smislu za humor, nam v osupljivem vizualnem spektaklu predstavlja zgodbo, ki se zgleduje po likih in predstavah pisatelja L. Franka Bauma, Čudoviti čarovnik iz Oza (The Wonderful Wizard of Oz), in predstavlja družinsko domišljijsko pustolovščino o tem, kako je sloviti čarovnik prišel v deželo Oz. Cirkuški čarodej dvomljivega slovesa Oscar si želi slave in občudovanja, zato se vkrca na balon in zapusti Kansas. S pomočjo skrivnostnega tornada pristane v čarobni deželi Oz, kjer lahko s pomočjo svojih magičnih veščin doseže vse, kar si je želel. Toda tri čarovnice niso prepričane v njegove moči in Oscar se kmalu znajde sredi srditega boja za oblast v deželi, polni nepredstavljivih bitij in neverjetnih čudes.

Jack, morilec velikanov (Jack the Giant Slayer)

Režiser osupljivih spektaklov Možje X in Superman, Bryan Singer, se vrača z novo adaptacijo priljubljene otroške zgodbe o Jakcu in njegovem čudežnem fižolčku. Domišljijska pustolovščina prikazuje odraslega vaščana Jacka, ki živi preprosto življenje, dokler neke noči po nesreči ne odpre skrivnostnega prehoda med svetovoma ljudi in velikanov. Ti se želijo s pomočjo izdajalskega kraljevega svetovalca znova polastiti človeškega sveta, zato se vnamejo srditi spopadi, Jack pa skuša s svojim pogumom in iznajdljivostjo rešiti lepo princeso in obvarovati kraljestvo pred najhujšim.

Duša (The Host)

Znanstvenofantastični triler si je zamislila pisateljica sage Somrak, Stephenie Meyer. V prihodnosti Nezemljani okupirajo Zemljo in si prisvojijo človeška telesa. Toda parazitska duša, ki jo naselijo v telo mlade Melanie, ne izpodrine njenega človeškega duha, temveč obe zaživita v sožitju. Melanie svojemu novemu umu pokaže spomine na ljubljene osebe in skupaj se odločita upreti nezemeljski oblasti ter poiskati nekdanje Melaniejine prijatelje. Vendar tudi pri njih naletita na razumevanje zaradi Melaniejine spremembe, zato se poleg vojne za obstanek z Nezemljani vname tudi srčni boj za pozabljene ljubezni.

Hyde Park na reki Hudson (Hyde Park on Hudson)

Režiser romantičnih komedij Notting Hill in Jutranje veselje, Roger Michell, v biografski komični drami, posneti po resničnih dogodkih, sledi vroči aferi med ameriškim predsednikom Rooseveltom in njegovo daljno sorodnico Margaret. Ko se njun odnos začne razvijati, tik pred drugo svetovno vojno, ZDA prvič v zgodovini obiščeta britanski kralj in kraljica. Med sprejemom v podeželski vili si skušata monarha zagotoviti ameriško podporo v prihajajoči vojni, toda Roosevelt ima nekoliko drugačne načrte. V iskanju zabave hitro prekrši vse uradne protokole, toda po začetni zgroženosti se med državniki splete nenavadno prijateljstvo.

G.I.Joe 2 (G.I.Joe 2: Retaliation)

Člani posebne vojaške enote G.I. Joe morajo znova strniti vrste, ko pripadniki zlobne organizacije Cobra prevzamejo nadzor nad državo in izobčijo ter umorijo večino vojakov G.I. Joe. Redki preživeli se združijo pod vodstvom odločnega generala Josepha in vojaškega vodje Roadblocka, toda nasproti jim stoji neprimerljiva vojska z uničujočim orožjem. Česar ne morejo opraviti s surovo silo, vojaki dokončajo z neustrašno borbo v stilu mož na moža, v vsakem primeru pa so povračilni ukrepi eksplozivno boleči in skrajno uničujoči.

Poleg tega si lahko marca v kinu ogledamo tudi komedijo Polnih 21 (21 and over), romantično komedijo Prvo leto po poroki (I Give It A Year), animirano komično pustolovščino Krudovi (The Croods), kriminalno komedijo Dajmo, fantje (Stand up Guys) in akcijski triler Padec Olimpa (Olympus Has Fallen).

Sanda Gajsar

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.