Mednarodni festival študentske filmske in video projekcije

Mednarodni festival študentske filmske in video projekcije FILOFEST se med 6. in 10. decembrom 2010 vrača med ljubitelje svežih in zanimivih filmskih idej. Po zelo uspešnih začetnih letih 2006 in 2007, ko je festival Sloveniji in svetu ponudil na ogled najboljše filme študentske produkcije in bogat spremljevalni program, se festival po krajšem predahu ponovno vrača na Filozofsko fakulteto. Decembra bodo tako sive oblake in meglo skozi filmske projekcije in številne spremljevalne dogodke s svojo mladostno iniciativnostjo, angažiranostjo in neusahljivo ustvarjalnostjo preganjali študentje. FILOFEST združuje filmsko umetnost, zabavo in izobraževanje. Tako ljubitelji filmske umetnosti, kot tisti ki so v »kinopredavalnici« pristali zato, ker se jim ni dalo iti na dolgočasno predavanje, bodo našli nekaj zase.
Poleg projekcij želijo vsem obiskovalcem FILOFESTA ponuditi tudi širše filmsko doživetje, zato bodo dogajanje obogatili z intenzivnim spremljevalnim programom skozi celotni teden trajanja festivala. Spremljevalni program, ki bo na različne načine filmsko obarvan, se bo odvijal v obliki predavanj priznanih poznavalcev filmske umetnosti, tematskih okroglih miz, delavnic režije in pisanja scenarijev, diskusij, razstav, koncertov, družabnih dogodkov in drugih prireditev.

FILOFEST 2010 študentske ustvarjalce vabi k čimprejšnji prijavi na razpis, vse ljubitelje filmske umetnosti pa na ogled filmov in druženje na Filozofsko fakulteto!

Rok za oddajo filmov je od 1. septembra do 15. oktobra 2010. Omejitev glede dolžine ni. Prijavni obrazec in pravila festivala se nahajajo na uradni spletni strani www.filofest.com.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.