Misija: nemogoče 3 [Mission: Impossible III]

Žanr: akcijski triler
Režija: J.J. Abrams
Igrajo: Tom Cruise, Ving Rhames, Philip Seymour Hoffman, Michelle Monaghan, Keri Russell, Bahar Soomekh, Laurence Fishburne idr.
Dolžina: 126 min.
Na sporedu od: 4.5.2006

Misija: nemogoče se ponovno vrača na filmska platna. Tudi v tretjem delu bomo lahko na delu občudovali Toma Cruisa, ki igra agenta Ethana Hunta. Pri svojem delu se znajde iz oči v oči z zlikovcem Owenom (igra ga Philip Seymour Hoffman), ki Huntu dodobra zagreni življenje, potem ko mu ugrabi družico. Seveda sledi drzno reševanje, pri katerem Ethanu pomagajo “bivši sodelavci”. Film Misija: nemogoče 3 tako ponuja obilo akcije, kar se od njega pravzaprav tudi pričakuje – tako tiste bolj ali manj (kakšen je že naslov?) realistične.
Za nameček so se avtorji filma tokrat obilno potrudili tudi pri upodobitvi samih likov. Da filma ne žene naprej le več kot dve uri trajajoča akcija, so poskrbeli scenaristi, ki so značaju glavnega junaka (dobrota) dodali več kot dostojnega nasprotnika. Zločinec Owen Davian je okruten kar se le da, pa še kakšen hujši pridevnik zanj bi lahko našli. Seveda brez ženskih vlog v takšnih filmih ne gre. Tokrat je Huntovo dekle upodobila Michelle Monaghan, ki bi lahko na filmskem platnu vseeno preživela kako minuto več.
Film MI 3 je po svoje zelo podoben t.i. Bondovim filmom, saj gledalca odpelje v nenavadne kraje, kar eksotične, lokacije širom sveta. Tokrat bomo iz vseh perspektiv spoznali Vatikan, Kitajsko ter se na koncu, kakopak, vrnili v ZDA.

V film je bilo vloženih kar 150 milijonov dolarjev, ki pa jih bodo filmske predstave bržkone relativno hitro poplačale.

Ocena: 8/10

Tekst: Miran Varga

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.