Možje X: Temni feniks

Junij se je začel s premiero najnovejšega filma o superjunakih, Možje X: Temni feniks. Zadnji film v tej franšizi je od kritikov prejel precej slabe ocene, naklonjeni mu niso bili niti oboževalci stripovskega izvirnika.

Prejšnji filmi so se osredotočali na pomembnost družine, saj so možje X v osnovi prav to – družina. Temni feniks pa se je odmaknil od tega in svoj fokus posvetil skoraj izključno eni osebi. Priljubljena igralca James McAvoy (profesor X) in Michael Fassbender (Magneto) sta tako imela le nekaj prizorov.

Zgodba je klasična – boj med dobrim (Možje X) in zlim (vesoljci, ki se lahko spremenijo v kogarkoli). A tokrat temna, vsemogočna sila vstopi v telo Jean Grey (Sophie Turner – Sansa v Igri prestolov) in ta se mora zato boriti proti njej. Obenem beži pred svojo družino, se za kratek čas pridruži čudaškim vesoljcem, na koncu pa le pokaže svojo zvestobo družini.

»Motiš se. Moja čustva so tista, ki me naredijo močnejšo.« Jean Grey

Film je sicer poln akcije, a deluje skorajda dolgočasno. Zaradi osrednjega fokusa na Jean so ostali igralci skorajda nepomembni. Sam zaplet in osnovna zgodba sta preprosta in predvidljiva. Manjka predvsem občutek pripadnosti, zvestobe in poudarek družine, ki so tako pomembni pri tej franšizi. Zadnji film Možje X je tako na žalost vrgel slabo luč na celotno franšizo.

Urednica revije Študent

Prejšnji članekUniverza v Ljubljani dobila svojo poštno znamko
Naslednji članekNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.