Univerza v Ljubljani dobila svojo poštno znamko

Sedež ljubljanske Univerze na Kongresnem trgu.

Univerza v Ljubljani je svoja vrata prvič odprla leta 1919, ko je dr. France Ramovš v tedanji deželni zbornici Kranjskega deželnega dvorca na Kongresnem trgu (še danes sedež ljubljanske Univerze) odpredaval prvo predavanje o historični gramatiki slovenskega jezika.

Vse od takrat je število študentov univerze iz leta v leto vedno bolj naraščamo, zato leto 2019 obeležujemo kot 100. obletnico delovanja Univerze v Ljubljani. V duhu praznovanja je bilo letos na Univerzi izvedenih že veliko dogodkov, veliko pa jih pričakujemo še jeseni in vse do konca letošnjega leta.

Poštna znamka ULV čast dolgemu delovanju največje univerze pri nas, so skupaj s Pošto Slovenije razvili tudi prav posebno poštno znamko. Poštna znamka prikazuje sedež Univerze v Ljubljani (Deželni dvorec) in napis ob stoletnici. Ob izdaji znamke so na Pošti Sloveniji odprli prav poseben okenček, na katerem si lahko kupil in odposlal razglednico z motivom Univerze in z univerzitetno poštno znamko.

S poštno znamko želijo predvsem obeležiti to izjemno obletnico delovanja, hkrati pa je rektor Univerze v Ljubljani, Igor Papič, dejal tudi, da bo poštna znamka zasluženo krasila pisma in razglednice, ki se bodo pošiljala na različne naslove.

Bodi prvi in oceni prispevek: 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.