Naj te srhljive serije pripravijo na Noč čarovnic

haunted castle, ghost castle, castle
Foto: tombud iz Pixabay

Noč čarovnic je pred vrati, ti pa se odločaš, kaj bi gledal na najbolj strašljivo noč v letu. Pripravili smo seznam predlogov za srhljive serije, ki si jih je vredno ogledati za Halloween.

Harper’s Island (2009)

Harper’s Island je pozabljena grozljiva serija, ki je izšla samo z eno sezono leta 2009, vendar je ena izmed najprimernejših serij za Noč čarovnic. Abby Mills se odpravi domov na poroko svojega najboljšega prijatelja Henryija Dunna. Obisk je za Abby izredno naporen, saj je bila tam nekaj desetletij prej umorjena njena mama s strani Johna Wakefielda.

Serija nudi odlične zaplete, ki te kar silijo v »binganje,« pri tem pa je oči težko umakniti z ekrana. Ko prideš do konca 13-epizodne sezone se boš počutil, kot da si končal fascinantno, vendar grozljivo potovanje (mi smo bili v šoku še kakšen teden po koncu), ki pa je bilo vredno vloženega časa in energije. Ker je otok obenem čuden in izoliran, ima serija srhljiv pridih, zaradi česar je odlična izbira za to strašno jesensko obdobje.

Harper's Island - Trailer

Archieve 81 (2021)

Netflix je to serijo ukinil po samo eni sezoni, kar je žalostna novica za vse oboževalce, ki so uživali v zgodbi Dana Turnerja – briljantnega in ustvarjalnega arhivista, ki je najet za čuden projekt, ki sčasoma postaja vedno bolj strašljiv. Serija je še bolj srhljiva zaradi strašljivega okolja – Dan mora svoj čas preživeti v podeželski hiši, kjer je popolnoma izoliran. Medtem ko Dan obnavlja posnetke, snemane v hotelu Visser, opazi nekaj nepričakovanega, kar ga pošlje na grozljivo in presenetljivo potovanje.

Serija Archieve 81 je zaslužila drugo sezono, saj ponuja izredno zanimive, kompleksne like, sam misterij pa je zastavljen inteligentno. Prav tako je primerna za čas Noči čarovnic, saj je Dan resnično prestrašen nad dogajanjem s katerim se sooča.

Archive 81 | Official Trailer | Netflix

The Haunting of Bly Manor (2020)

Čeprav obstaja debata glede tega, katera serija Mika Flanagana je boljša, zgoraj omenjena deluje zelo dobro v času Noči čarovnic. Ton je srhljiv in večina serije je izredno temačne v centru z Dani Clayton, ki začne delati kot guvernanta v stari vili in se večino časa sprašuje, zakaj je ta tako strašna ponoči. Dani se tam odpravi na pravo dogodivščino, ko se zaljubi v vrtnarko Jamie Taylor in ko začne razmišljati o svoji preteklosti.

Bly Manor je ena izmed strašnejših serij, saj ni veliko tipičnih »jump scarov,« vendar vseeno nudi učinkovito srhljivo zgodbo, primerno za hladno vreme in čakanje na Noč čarovnic.

Just Beyond (2021)

Just Beyond bo zabavna serija za oboževalce knjige Goosebumps (po kateri je bil posnet istoimenski film leta 2015), saj serija prav tako temelji na srhljivih zgodbah R. L. Stina. V epizodah te grozljive antologijske serije spremljamo pošast, ki straši v hiši, internat z zloveščimi željami, prijetno čarovnico, ki želi nekam spadati, in strašljivo gledališče.

Čeprav je ciljna publika osmih epizod serije pred-najstniško ali srednješolsko občinstvo, je v seriji vseeno veliko vznemirjajočih trenutkov. V četrti epizodi naletimo na zlobneža, ki je strašen tako kot mnogi hudobci v Slasher filmih in ki priskrbi izredno strašljivo vzdušje. Olivia odkrije nekaj družinskih skrivnosti, medtem ko naletava na pošast, epizoda pa izstopa v tej odlični sezoni.

Just Beyond | Official Trailer | Disney+

The Midnight Club (2022)

Mike Flanaganova nova Netflix serija The Midnight Club je izšla v popolnem času – začetek oktobra, verjetno namenoma. Poster serije in napovednik sta enako srhljiva in vzpostavita izvrsten uvod za odlično serijo. Mikova sposobnost ustvarjanja zanimivih likov, ki jih z veseljem gledamo in za katere radi navijamo pa serijo popelje na še višji nivo.

The Midnight Club govori o najstnikih, ki živijo v hospicu in ob polnoči pripovedujejo srhljive zgodbe, ki so veliko bolj resnične, kot so morda mislili. Zasedba vključuje nekaj igralcev, ki so bili v drugih Flanaganovih projektih, kot so Zach Gilford, Samantha Sloyan, in Rahul Kohli. Serija ne bo navdušila samo oboževalce hororja, temveč tudi tiste, ki se morda tovrstni zvrsti raje izogibajo. V njej se najde nekaj za vsakogar.

From (2022)

Prebivalci majhnega mesta, neznano kje, ugotovijo, da mesta ne morejo zapustiti. Kot da to ni dovolj, pa se nekaj zlobnega pojavi iz senc po tem, ko se sonce spusti. Pošasti so tu predstavljene na malce drugačen način, vendar so veliko bolj strašne kot katerekoli druge z iznakaženimi obrazi in ostrimi zobmi.

Harold Perrineau prizemlji oddajo z odličnim nastopom v vlogi šerifa Boyda, ki se trudi za preživetje svoje skupnosti. Serija te že na začetku pritegne, ko prikaže družino, ki v mesto prispe in kmalu ugotovi, da se ne more vrniti domov. Če so ti všeč skrivnostne serije z dobro zgodbo, zanimivimi liki in srhljivimi pošastmi, je ta serija kot nalašč narejena zate.

From Season 1 Trailer | Rotten Tomatoes TV

Lost (2004)

Ta seznam enostavno ne bi bil popoln brez klasične, mojstrske serije z naslovom Lost. Če je slučajno še nisi pogledal, vzemi ta članek za znak, da je za to končno napočil čas.

V seriji spremljamo skupino raznolikih ljudi, ki z letalom strmoglavi na neznan otok in se tam bori za preživetje. Na podlagi tega se mogoče sprašuješ, zakaj bi bila ta serija lahko primerna za Noč čarovnic, vse, kar lahko povemo pa je, da je ta otok veliko bolj kompleksen in skrivnosten, kot se zdi na prvi pogled.

Lost Trailer (First Season)

 

Prejšnji članekVloga mladih pri razvoju podeželja je ključna, pravi ministrica Šinko
Naslednji članekOcena filma: Pr’ Hostar 2 ‰

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.