Najbolj dobičkonosni anime filmi vseh časov

Najbolj dobičkonosni animeji vseh časov
Najbolj dobičkonosni animeji vseh časov Foto: jensenartofficial iz Pixabay

Ena izmed najučinkovitejših tehnik za ugotavljanje uspešnosti filmov in serij je zagotovo analiziranje njihove dobičkonosnosti. Že vsak ve, da je Avatar iz leta 2009 s skoraj tremi milijardami dobička podrl vse dosedanje rekorde in to zlato medaljo še danes drži v rokah (izjema je le nekaj tednov, ko so ga prekosili Marvelovi Maščevalci).

Le malokdo pa ve, kateri je bil najbolj dobičkonosen anime film. Če si med tistimi, ki bi jih to zanimalo, potem le beri naprej in izvedi kateri je bil anime z največjim zaslužkom.

Weathering With You – 193 milijonov dolarjev

Film je nadaljevanje uspešnega anima z naslovom Your Name. Poleg visokega dobička je pridobil tudi zelo dobre recenzije s strani kritikov in oboževalcev po vsem svetu. Zgodba govori o punci, ki lahko upravlja vreme.

Jujutsu Kaisen 0 – 196.3 milijonov dolarjev

Ta anime film je predzgodba istoimenske anime serije Jujutsu Kaisen. Zanimivo je dejstvo, da je bil film prvotno načrtovan v obliki serije, oboževalci serije pa so to odločitev nagradili z velikim obiskom v kinematografih.

Ponyo – 204.8 milijonov dolarjev

Scenarist Miyazaki je inspiracija za zgodbo vzel iz pravljice Hansa Christiana Andersena, Mala morska deklica in jo preoblikoval v popolnoma novo obliko.

Howl’s Moving Castle – 237.5 milijonov dolarjev

Film je bil nominiran za oskarja v kategoriji Najboljši animirani film in pripoveduje zgodbo o ženski, ki jo je preklela čarovnica.

One Piece Film: Red – 246.6 milijonov dolarjev

Kombinacija mjuzikla, akcije in avanture … to so tri besede s katerimi bi oboževalci tega filma opisali One Piece Film. Ta anime je bil zagotovo eden izmed najbolj pričakovanih leta 2022.

The First Slam Dunk – 258.6 milijonov dolarjev

Najbolj presenetljiv naslov na tem seznamu je zagotovo The First Slam Dunk, saj je njegova glavna tematika športa precej netipična za anime. Z izidom filma tudi v ZDA in Kandadi, je pričakovano, da se bo omenjen film na lestvici najbolj dobičkonosnih anime filmov povzpel na sam vrh

Suzume – 322.5 milijonov dolarjev

Nehvaležno četrto mesto na tem seznamu zaseda film Suzume, ki govori o mlademu dekletu, ki svojemu prijatelju pomaga zapirati nadnaravna vrata, skozi katere na Japonsko uhajajo naravne katastrofe in ji grozijo.

Your Name – 382.2 milijonov dolarjev

Bronasto medaljo prejme prvi del že omenjenega filma Weathering With You. Oboževalci animejev se zagotovo lahko strinjajo, da je Your Name odličen prvi anime za tiste, ki prvič spoznavajo s tem magičnim svetom.

Spirited Away – 395.6 milijonov dolarjev

Srebrno medaljo prejme Spirited Away, ki je že ob svojem izidu leta 2003 podiral vse rekorde. Spretno zasnovani zgodbi se pridružujejo tudi odlično izvedeni vizulani efekti.

Demon Slayer the Movie: Mugen Train – 507.1 milijonov dolarjev

Prej omenjeni Spirited Away je svoje prvo mesto na tej lestvici ohranjal kar 17 let, ko je oktobra 2020 luč sveta ugledal Demon Slayer, ki je nadaljevanje kultnega klasika. Ob svojem izidu je prejel več ogledov kot slavni film Christopherja Nolana, Tenet, ki se je vrtel v kinematografih v istem obdobju.

Junior novinar

Prejšnji članekKako preprečiti spletne goljufije? 6 korakov za preprečevanje prevar na spletu
Naslednji članekZakaj v Sloveniji ni nosorogov ali tigrov?

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.