Najbolj podcenjeni filmi tega stoletja

Kateri so tisti filmi, ki so jih množice spregledale ali pa so najbolj podcenjeni v tem stoletju. Takih filmov je na tisoče, odvisno koga vprašamo in kdaj. Veliko je odvisno od časa, v katerem je izšel (glej primer filma Gora Brokeback) in takratnih trendov. Največ pa je odvisno od same kvalitete in sporočila filma, ki sta v vseh spodnjih na najvišjem nivoju.

Locke

Fantastična igra Toma Hardyja, ki se cel film ne premakne iz avta. Film nikoli ne postane dolgočasen, čeprav se dogaja le na eni lokaciji. In prav to je največji čar tega filma in tisto, zaradi česar še vedno cenim Hardyja (zadnje vloge so res porazne). V filmu ima 36 telefonskih klicev z določenimi osebami in čutimo, kako se njegovo življenje ruši iz klica v klic. Fantastičen film.
Zanimivost: Režiser Steven Knight je eden tistih, ki so ustvarili popularni šov Milijonar.

Locke - Official Trailer (2014)

Neposlušnost (Disobedience)

Po istoimenski knjigi avtorice Naomi Alderman je Sebastian Lelio posnel film, v katerem se Ronit (Rachel Weisz) iz New Yorka vrne v skupnost ortodoksnih Judov, kjer je odraščala. Zaradi smrti očeta je prišla nazaj tja, od koder je pred leti odšla zaradi razloga, ki ga izvemo skozi film. Zaradi tematike odhoda iz zaprte skupnosti in ljubezni med istospolnima osebama je bil film večkrat zavrnjen. Kar je res škoda, saj je zelo kvaliteten film, ki vsakemu gledalcu razširi obzorja.

DISOBEDIENCE | Official Trailer

Fant, ki je izkoristil veter (The Boy Who Harnessed The Wind)

Režijski prvenec fantastičnega igralca Chiwetela Ejioforja. Po resnični zgodbi Williama Kamkwambe in njegovi knjižni predlogi. 13-letni fant v revni vasici Malavija iznajde način, kako rešiti svojo vas pred lakoto in revščino. Fenomenalen prvenec Ejioforja in odlične igralske predstave ta film o upanju in navdihu, postavijo na najvišja mesta.

The Boy Who Harnessed The Wind | Offical Trailer [HD] | Netflix

Pisma z Iwo Jime (Letters From Iwo-Jima)

Ko govorimo o vojaških filmih, le poredko slišimo tole mojstrovino Clinta Eastwooda. Film je skoraj treba gledati ob filmu Zastave naših očetov, saj sta ta filma obe strani medalj. Posnel je dva filma o obeh straneh in se tako poklonil vsem padlim vojakom. Ko so desetletja po bitki našli pisma japonskih vojakov, so tudi oni dobili svoj zaključek.

Letters from Iwo Jima - Trailer

Prava fanta (The Nice Guys)

Duo, za katerega nisi vedel, da ga potrebuješ. Ryan Gosling in Russell Crowe. Leta 1977 privatni detektiv in izvršitelj združita moči, da bi razkrila primer izginule najstnice Qualley. Odlična komedija, v kateri blestita Crowe in Gosling, je odličen nostalgičen film. Nazaj pripelje osemdeseta in seveda klasičen »buddycop« način kriminalk. Shane Black je podcenjen režiser komedij, ki razen izjeme, že več kot dvajset let ni izgubil kompasa.

The Nice Guys - Main Trailer [HD]

Otroci človeštva (Children of Men)

Alfonso Cuaron je s filmom Otroci človeštva, posnel nekaj, kar v letu 2006 ni bilo dovolj cenjeno. Ni pokril proračuna, čeprav je bil film uspešen pri kritikih. Človeštvo že 18 let ni dobilo novega novorojenčka, prav tako pa je svet skoraj v celoti opustošen. Tematika begunstva med vrhuncem vojne v Iraku ni bila tako aktualna, kot je dandanes. Filma ne gre prehvaliti, saj ima odlično zgodbo, kinematografija je fenomenalna, tematika natančno opisana in da sekvenc z enim posnetkom sploh ne omenjam. Čudovit film, ki ti da misliti o več stvareh.

Children of Men Official Trailer #1 - Julianne Moore, Clive Owen Movie (2006) HD

Kateri je pa tisti film, ki je po tvoje podcenjen ali pa je bil spregledan? Zapiši ga v komentar, da ga vidimo tudi mi. ? ✔

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKaj vse potrebuješ za kampiranje v naravi? Pripravili smo ti seznam!
Naslednji članekŠtirje misteriozni objekti najdeni v globinah vesolja

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.