Sponzorirano

Najboljši evropski filmi zadnjega desetletja

Movie theater during the screening of an animated movie.
Foto: LeMusique iz iStock
Sponzorirano

Mustang

Ta turško-francoski film je čudovita zgodba o odraščanju v izredno konservativnem okolju. Govori o skupini petih sester, ki odraščajo v zelo tradicionalni družini. Kot ženske imajo zelo omejene pravice, zato si tudi želijo pobegniti v Istanbul. Spopadajo se celo z družinskim nasiljem, predvsem pa želijo živeti svoja življenja brez nadzora moških. Film je na trenutke boleče smešen, vseeno pa prikazuje realno življenje v turški družbi.

Coco avant Chanel

Francoski zgodovinski film prikazuje življenje slavne modne ustvarjalce Coco Chanel. Osredotoča se na njeno zgodnje življenje, preden je postala uspešna. Bila je velika upornica in zavračala pravila družbe. Zavzemala se je za pravice žensk in ni želela nositi steznika. Spoznala je tudi ljubezen in navkljub težkim začetkom v življenju uspela doseči svoje sanje.

A Coffee in Berlin

Črno-beli nemški film je izredno zabaven in odlična izbira za vse dvajset-nekaj-letnike. Govori o mladem študentu, ki se raje zabava, namesto da bi študiral. Pri tem zapravlja očetov denar in svoj čas preživlja z različnimi ženskami. Hodi od enega prijatelja do drugega, od ene zabave do druge, pri tem pa ne razmišlja o prihodnosti. Film prikazuje realno življenje mladih študentov, ki se bolj ali manj počutijo izgubljene.

Intouchables

Ta francoski film je tako zabaven, da se boš ob njem kar krohotal. Govori o temnopoltem moškem, ki začne delati kot spremljevalec tetraplegiku. Moška se stalno šalita in to na račun drug drugega. Čeprav bi moral biti film depresiven, glede na to, da se loteva resnejših tem, je v resnici zelo zabaven. Izšla je tudi ameriška verzija, vendar ti močno priporočamo, da si ogledaš izvirnik.

Los Abrazos Rotos

Gre za španski film slavnega Almodovarja, v katerem igra tudi Penelope Cruz. V zgodbi sledimo slepemu pisatelju, ki se skuša spomniti svoje preteklosti. Almodovar je eden najboljših španskih režiserjev in vsi njegovi filmi so vredni ogleda. Znan je po nepričakovanih zapletih in močni čustveni nabitosti. Penelope Cruz je v tem filmu fantastična, zgodba pa je precej nepredvidljiva, zato ti raje ne bomo izdali več.

Urednica revije Študent

Sponzorirano

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version