Najboljši filmi o naravnih katastrofah

Najboljši filmi o naravnih katastrofah
Najboljši filmi o naravnih katastrofah Foto: ractapopulous iz Pixabay

Zdi se, da nam narava že od začetka poletja kaže, česa vse je sposobna, zato lahko vsak dan prebiramo novice o tem. Ker je v tako nepredvidljivih razmerah bolje ostati doma na varnem, pa smo sestavili seznam najboljših filmov o naravnih katastrofah – za katere upamo, da ostanejo le v filmskih zgodbah.

82012 (2009)

Konec sveta naj bi se po starem majevskem koledarju zgodil konec leta 2012. Tem napovedim ne verjame niti pisec znanstvene fantastike Jackson. Ko napoči usodni dan, se starodavne napovedi uresničijo in odvije se niz nepopisnih katastrof, ki jim mora Jackson s svojo družino ubežati.

7Twister (1996)

Bill in Jo Harding sta lovca na nevihte in partnerja na robu ločitve, ki pa se morata združiti, da bi ustvarila napreden sistem za opozarjanje o vremenskih razmerah. Njuna pot ju vodi v križišče izjemno močnih tornadov.

Twister (1996) Official Trailer #1 - Helen Hunt, Bill Paxton Movie

6Dan po jutrišnjem (The Day After Tomorrow, 2004)

Segrevanje Zemlje je planet pripeljalo na rob nove ledene dobe. In vse se bo zgodilo med globalno super nevihto. Jack Hall, paleoklimatolog, se mora podati na potovanje iz Washingtona D.C. v New York City, da reši svojega sina pred približujočo se nevihto.

The Day After Tomorrow - Official® Trailer [HD]

5Dantejev vrh (Dante’s Peak, 1997)

Vulkanolog Harry Dalton prispe v podeželsko mesto, ki je bilo pred kratkim razglašeno za drugo najbolj zaželeno mesto za življenje v Ameriki, in odkrije, da se lahko dolgo speči vulkan, Dantejev vrh, vsak trenutek prebudi.

Dante's Peak Official Trailer #1 - Pierce Brosnan Movie (1997) HD

4Prelomnica Svetega Andreja (San Andreas, 2015)

Ko se zloglasna potresna prelomnica Svetega Andreja naposled vda in pri tem v Kaliforniji sproži potres devete stopnje po Richterjevi lestvici, se pilot reševalnega helikopterja in njegova bivša žena podata iz Los Angelesa v San Francisco, da rešita svojo edino hčerko.

San Andreas Official Trailer #1 (2015) - Dwayne Johnson Movie HD

3Zadnji udarec (Deep Impact, 1998)

Fotografija, ki jo najstnik pri astronomskem krožku posname z malim teleskopom, prikazuje komet, za katerega znanstveniki zatrjujejo, da bo trčil z Zemljo. Zdaj vsi upi človeštva ležijo v posebnem vesoljskem plovilu, ki naj bi pristalo na kometu in ga uničilo, še preden bi prišlo do katastrofe.

Deep Impact (1998) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

2Moonfall: Padec lune (Moonfall, 2022)

Skrivnostna sila zbije Luno iz svoje orbite in jo s tem izstreli proti Zemlji. Trčenje Lune bi pomenilo konec življenja na Zemlji, kot ga poznamo. Skupina astronavtov se zato poda na nemogočo zadnjo misijo v vesolje. To je Padec lune.

Moonfall (2022 Movie) Official Trailer – Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley

1Pompeji (Pompeii, 2014)

Nekdanji suženj Milo, ki je postal gladiator, se znajde v tekmi s časom, da bi rešil svojo pravo ljubezen, ki je bila zaročena s pokvarjenim rimskim senatorjem. Ko vulkan Vezuv izbruhne, se mora Milo boriti, da reši svojo ljubljeno, medtem ko se veličastni Pompeji sesedajo pred njegovimi očmi.

POMPEII - Official Trailer

Prejšnji članek5 knjig, ki jih priporoča Patricija Fašalek
Naslednji članek5 dvomov ob vstopu v prvi letnik študija

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.