Najboljši filmi po knjigah

Poznamo veliko filmov, ki so posneti po knjigah in tokrat se bomo dotaknili tistih nekaj, ki so ostali odlični po adaptaciji na veliko platno.

Klub Golih Pesti – Fight Club

Ker obstaja pravilo v povezavi s tem klubom bom rekel samo to, da je odlična adaptacija. Film odlično ujame kritičnost knjige do družbe, ki jo v knjigi opisuje Chuck Palahniuk. Edward Norton in Brad Pitt sta odlična v glavnih vlogah in film je še danes zelo gledljiv.

Klub golih pesti
Klub golih pesti.

Za dežjem vedno posije sonce – Silver Linings Playbook

Po knjigi Matthewa Quicka je film iz leta 2012 postal uspešnica pri kritikih. Osem nominacij in ena zmaga na Oskarjih. Jennifer Lawrence in Bradley Cooper sta glavna lika, ki se borita vsak s svojimi duševnimi boleznimi. Odlična prikaže tudi kako se ostali okoli njiju s tem spopadajo.

Za dežjem vedno posije sonce
Za dežjem vedno posije sonce.

Boter – The Godfather

Ikona filmskega sveta je več kot fenomenalen film. Po knjigi Maria Puza je ta film takoj po izidu postal eden najboljših vseh časov. Vpogled v življenje mafije in njihovih vodij. Vsi ta film poznamo in če ga še nisi gledal, potem ne vem kaj čakaš.

Boter
Boter.

Ko jagenjčki obmolknejo – The silence of the lambs

Hannibal Lecter ali Anthony Hopkins? Tako odlična vloga, da bomo vedno menjali obraza. Močan in zelo napet triler nam je postregel z eno najboljših igralskih predstav vseh časov. Tudi Jodie Foster kot detektivka FBI-ja je odlična in njena soočenja z Lecterjem so nekaj kar te drži v stalni napetosti.

Ko jagenjčki obmolknejo
Ko jagenjčki obmolknejo.

Schindlerjev seznam

Film, ki bi ga moral videti vsak. Po resnični zgodbi iz druge svetovne vojne. Oskar Schindler je iz taborišč rešil več tisoč židovskih zapornikov in jih rešil trpljenja. Film je vse prej kot lahkoten za gledati in to je tisto kar mu da nekaj več. Odličen prikaz ene največjih grozot našega časa.

Schindlerjev seznam
Schindlerjev seznam.

Bratovščina prstana

Medtem, ko sta naslednja dva dela tudi odlična, se ta najbolj drži knjige. Film, ki je postavil nove standarde v ZF žanru. Najboljša trilogija vseh časov je imela temelje postavljene s tem filmom. Zgodbo poznamo in like tudi. Lahko ga pogledaš stokrat pa ga boš želel še enkrat.

Bratovščina prstana
Bratovščina prstana.

Kateri so pa tisti filmi posneti po knjigah, ki so tebi najboljši? Zapiši jih v komentar.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekŠolta – dalmatinski biserček
Naslednji članekLexie je najmlajša oseba, ki je obiskala vse države sveta

Urednik portala Student.si

1 komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.