Najboljši korejski filmi

Letošnji absolutni zmagovalec na Oskarjih je bil film Parazit. Ta pa je povzročil vzpon kulture korejskih filmov, ki so v vseh pogledih primerljivi z ameriško produkcijo filmov. Če ti je bil všeč Parazit, ti bodo zagotovo tudi naslednji omenjeni filmi.

Modern Family

Spomini na umor (Memories of Murder)

IMDb ocena: 8.1

Akcijska kriminalka govori o dveh detektivih, ki leta 1986 lovita serijskega morilca, ki je posilil in ubil več mladih deklet. Gre za razburljiv film, ki prikazuje korejsko kulturo, poleg tega pa se zgodba z vsako minuto bolj zapleta. Glavni igralec je Kong-ho Song, ki je zaigral tudi v filmu Parazit.

🎥 MEMORIES OF MURDER (2003) | Full Movie Trailer in Full HD | 1080p

Stari (Oldboy)

IMDb ocena: 8.4

Neznanec zapre nevednega Dae-suja v dobro izolirano in opremljeno stanovanje, kjer ta preživi 15 let. Ko ga izpustijo, ve le to, da mora najti neznanca, ki ga je ugrabil, v 5 dneh. Napeta kriminalka, ki te pusti čakati do zadnje minute.

Oldboy - Trailer [HD]

Služkinja (The Handmaiden)

IMDb ocena: 8.1

Gre za ljubezenski triler režiserja Parka Chan-wooka, ki je režiral tudi film Stari. Film je premiero doživel na festivalu v Cannesu, posnet pa je po romanu Žeparka. Govori o ženskem uporu nad moško prevlado. V filmu je tudi kar precej humorja, ki izhaja iz dejstva, da se liki pretvarjajo in prikrivajo svoje prave identitete.

The Handmaiden - Official Trailer

Poezija (Poetry)

IMDb ocena: 7.8

Melodrama o ženski, ki v svojem življenju spozna neprijetno skrivnost svoje družine in krutost sveta, ki jo obdaja. Moč do življenja ponovno najde, ko se vpiše v literarni krožek. Film je leta 2010 prejel nagrado Cannes za najboljši scenarij.

Poetry - Official UK Trailer (Lee Chang-dong)

Mama (Mother)

IMDb ocena: 7.8

Film, ki govori o skrivnostnem umoru. Glavna igralka Hyej igra vdovo, ki ščiti svojega duševno bolnega sina, ki je bil obtožen umora deklice. Hyej se sama loti preiskave in se bori za svojega sina. Gre za večplasten in skrivnosten film, ki je definitivno vreden ogleda.

Mother Official HD Trailer - From the Director of THE HOST

Barking Dogs Never Bite

IMDb ocena: 7

Celovečerni prvenec, ki ga je režiral Bong Joon Ho, je komična drama, ki govori o univerzitetnem predavatelju, ki ga moti pasji lajež sosedovega psa in se odloči, da bo drastično ukrepal. V naslednjih tednih začnejo izginjati psi iz bloka. Film je prejel 3 filmske nagrade.

Barking Dogs Never Bite - Trailer
Prejšnji članekKje se lahko podučiš o rasizmu?
Naslednji članekNeolitski spomenik najden blizu Stonehengea

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.