Sponzorirano

Najboljši korejski filmi

Korejski igralci
Sponzorirano

Letošnji absolutni zmagovalec na Oskarjih je bil film Parazit. Ta pa je povzročil vzpon kulture korejskih filmov, ki so v vseh pogledih primerljivi z ameriško produkcijo filmov. Če ti je bil všeč Parazit, ti bodo zagotovo tudi naslednji omenjeni filmi.

Spomini na umor (Memories of Murder)

Sponzorirano

IMDb ocena: 8.1

Akcijska kriminalka govori o dveh detektivih, ki leta 1986 lovita serijskega morilca, ki je posilil in ubil več mladih deklet. Gre za razburljiv film, ki prikazuje korejsko kulturo, poleg tega pa se zgodba z vsako minuto bolj zapleta. Glavni igralec je Kong-ho Song, ki je zaigral tudi v filmu Parazit.

Stari (Oldboy)

IMDb ocena: 8.4

Neznanec zapre nevednega Dae-suja v dobro izolirano in opremljeno stanovanje, kjer ta preživi 15 let. Ko ga izpustijo, ve le to, da mora najti neznanca, ki ga je ugrabil, v 5 dneh. Napeta kriminalka, ki te pusti čakati do zadnje minute.

Služkinja (The Handmaiden)

IMDb ocena: 8.1

Gre za ljubezenski triler režiserja Parka Chan-wooka, ki je režiral tudi film Stari. Film je premiero doživel na festivalu v Cannesu, posnet pa je po romanu Žeparka. Govori o ženskem uporu nad moško prevlado. V filmu je tudi kar precej humorja, ki izhaja iz dejstva, da se liki pretvarjajo in prikrivajo svoje prave identitete.

Poezija (Poetry)

IMDb ocena: 7.8

Melodrama o ženski, ki v svojem življenju spozna neprijetno skrivnost svoje družine in krutost sveta, ki jo obdaja. Moč do življenja ponovno najde, ko se vpiše v literarni krožek. Film je leta 2010 prejel nagrado Cannes za najboljši scenarij.

Mama (Mother)

IMDb ocena: 7.8

Film, ki govori o skrivnostnem umoru. Glavna igralka Hyej igra vdovo, ki ščiti svojega duševno bolnega sina, ki je bil obtožen umora deklice. Hyej se sama loti preiskave in se bori za svojega sina. Gre za večplasten in skrivnosten film, ki je definitivno vreden ogleda.

Barking Dogs Never Bite

IMDb ocena: 7

Celovečerni prvenec, ki ga je režiral Bong Joon Ho, je komična drama, ki govori o univerzitetnem predavatelju, ki ga moti pasji lajež sosedovega psa in se odloči, da bo drastično ukrepal. V naslednjih tednih začnejo izginjati psi iz bloka. Film je prejel 3 filmske nagrade.

Sponzorirano

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version