Najboljši velikonočni filmi

Najboljši velikonočni filmi
Najboljši velikonočni filmi Foto: on imdb

Velika noč je za marsikoga velik praznik in kot se za velik praznik spodobi, ga morajo spremljati tudi filmi. Ker pa velika noč ni tako filmsko oziroma komercialno priljubljen praznik, so filmi manj pogosti. Najpomembnejši krščanski praznik bo tudi letos minil močno karantensko obarvan, kar pomeni le eno. Po šunki, jajcih in potici se bo prilegel kakšen film ali trije. Zato smo našli tiste najboljše, najlepše in nasploh naj filme, ki so primerni za veliko noč.

Hop

Zgodba o zajčku Ibiju, ki je najstniški sin velikonočnega zajčka, ki živi na otoku Rapa Nui (Velikonočni otok). Tam stoji ogromna tovarna čokolade, kjer se zajčki in piške vsak dan v letu trudijo pripravljati košare s sladkarijami. Preden bi prevzel očetovo »vladavino« se Ibi odpravi v Hollywood, da bi sledil svojim sanjam in postal bobnar. V tem času pa na otoku zavlada ogromna kokoš po imenu Haso. Ibi se mora vrniti, da bi vrnil veselje in praznik.

Hop je velikonočni film, ki temelji na ameriški tradiciji
Hop je velikonočni film, ki temelji na ameriški tradiciji Foto: on imdb

Pet legend

Jakec Mraz je nagajiv fantič, kis svojo čarobno moč uporablja predvsem za uganjanje zimskih norčij in povzročanje kaosa. Zato je zelo presenečen, da ga legendarni Božiček, zobna vila, velikonočni zajec in zaspanček povabijo v svoje vrste varuhov otroških sanj in radosti. Skupaj se morajo zoperstaviti zlobnemu bav-bavu Pitchu, ki želi vse sanje spremeniti v nočne more.

Rise of the Guardians: Official Trailer

Zadnja Kristusova skušnjava

Mladega mizarja Jezusa iz Nazareta razjedajo ljubezen do bližnjih, strasti, strahovi, dvomi, upi in čudni glasovi, za katere ne ve, ali prihajajo od boga ali demonov. Naposled si izbere svoje poslanstvo, vendar mora za izpolnitev slednjega premagati največjo skušnjavo vseh skušnjav, živeti življenje običajnega človeka. Velik film, izjemen v vseh ozirih.

Zadnja Kristusova skušnjava
Zadnja Kristusova skušnjava Foto: on imdb

Brianovo življenje

Anarhična satira na institucionalno religijo in hudomušna parodija hollywoodskih bibličnih spektaklov v režiji in izvedbi legendarne britanske komične zasedbe Monty Python je ob nastanku sprožala burne kontroverze, a upravičeno zaslovela kot ena najbolj smešnih in predrznih filmskih komedij vseh časov.

Brianovo življenje je eden največjih hitov skupine Monthy Python
Brianovo življenje je eden največjih hitov skupine Monthy Python Foto: on imdb

Marija Magdalena

Svetopisemska biografska drama pripoveduje zgodbo o Mariji, mladenki, ki išče drugačno življenje. V tedanji hierarhični družbi se počuti kot v okovih, zato se postavi po robu svoji tradicionalni družini in se pridruži novemu gibanju, ki raste pod vodstvom karizmatičnega Jezusa iz Nazareta.

Mary Magdalene Trailer #1 (2019) | Movieclips Trailers

Kristusov Pasijon

Film prikazuje zadnjih dvanajst ur življenja Jezusa iz Nazareta. Uvodni prizor prikazuje vrt oljk (Getsemani), kamor se je Jezus zatekel po zadnji večerji, da bi molil. Jezus se upira hudičevim skušnjavam. Juda Iškarijot ga je izdal, Jezusa primejo in da odpeljejo v Jeruzalem, kjer ga obtožijo bogokletstva, zato je obsojen na smrt. Krut pogled na zadnje ure Jezusovega življenja izpod taktirke Mela Gibsona.

Kristusov pasijon
Kristusov pasijon Foto: on imdb

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekZakaj obstaja zveza NATO?
Naslednji članekTemu telefonu pa prav nič ne manjka

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.