Nastaja vojni film, ki bo presenetil vse

Vojni film, ki ga ne bi pričakovali
Vojni film, ki ga ne bi pričakovali Foto: Dzmitry Skazau iz iStock

Padla je sedemmestna ponudba za Cola Wars, film, ki pripoveduje resnično zgodbo o poskusu Pepsija, da bi izpodbijal stoletno vladavino Coca-Cole kot najboljšega proizvajalca kole na svetu, kar je sprožilo nepozabne cola vojne sredi osemdesetih let.

Pepsi proti Coca-Coli v filmski obliki

Ta zgodba o zakulisju, od ognjevite nesreče Michaela Jacksona do debakla New Coca-Cole, pripoveduje ultimativno zgodbo o slabšem najbolj ikoničnem kandidatu za drugo mesto v zgodovini, ki se poteguje za prvo mesto. Viri so povedali, da je ponudba za film znašala približno 1,5 milijona dolarjev, medtem ko je Sony dejal, da je bila ponudba vredna milijon dolarjev.

Scenarij Cola Wars bosta napisala Jason Shuman in Ben Queen. Shuman je soustvarjalec/scenarist Applove uspešnice Acapulco, ki začne svojo tretjo sezono 1. maja. Bil je izvršni producent HBO-jevega Winning Time in producent indie filma To Leslie, nominiranega za oskarja leta 2022.

Kragujevac, Serbia - January 27, 2014: Coca-Cola and Pepsi cans on white background. Symbolic representation of one of the greatest business rivalries of all time.
Foto: Popartic iz iStock

Queen trenutno adaptira fantastični roman Naomi Novik His Majesty’s Dragon kot enourno serijo za Fox. Pred kratkim je za Netflix priredil novelo A Note of Explanation Vite Sackville-West. Bil je scenarist Pixarjevih uspešnic Avtomobili 2 in Avtomobili 3 (Cars 2 in Cars 3).

Kot sta razkrila, je Queen ljubitelj Coca-Cole, Shuman pa ima raje Pepsi. Tako je vojna že pri pisanju scenarija, kaj šele v resničnem dvoboju obeh konglomeratov.

Prejšnji članekTop 10 Lanzarote: najboljše atrakcije vulkanskega otoka
Naslednji članekNa današnji dan: Izginotje malezijskega leta MH370?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.