Oboževalci Prijateljev? Central Perk je postal resničnost

Central Perk bo postal prava kavarna, ki pa že ponuja kavo
Central Perk bo postal prava kavarna, ki pa že ponuja kavo Foto: on friends

Oboževalci legendarne serije Friends (Prijatelji) so končno prišli na svoj račun. Luč sveta je namreč ugledala uradna spletna stran Central Perk, ki nosi polno ime The Central Perk Coffee Company. Kot izda ime gre za kavno podjetje z imenom slavne kavarnice, kjer so se družili Monica, Phoebe, Rachel, Chandler, Joey in Ross. To pa ni edina skrivnost, ki jo nosi sveže ustvarjeno podjetje oziroma spletna stran. Ta bo oboževalce razveselila še bolj.

Prijatelji imajo svojo kavo Central Perk

Central Perk je bil v seriji zatočišče glavnih junakov, kjer jim je stregel neprekosljivi Gunther. No, včasih sta pomagala Joey in Rachel, kar se ni vedno izšlo (rojstnodnevni mafini z Joeyeve strani). Vsi oboževalci serije, ki je izhajala od leta 1994 do 2004, so si želeli enkrat sedeti v slavni kavarni v njihovih foteljih. Delček tega je mogoče doživeti v Warner Bros Studios v Los Angelesu, ampak kave tam ni. Zdaj končno je!

Prijatelji imajo svojo kavo

S pomočjo priznanega chefa Toma Colicchia je Central Perk oživel v podobi nove kolekcije arabskih kav. Central Perk kava je trenutno na voljo in kot obljubljajo ustvarjalci: »Could it BE any more flavorful? We don’t think so.« Nalašč je stavek puščen v izvirniku, saj drugače Chandlerjev stil pripovedovanja ne pride do izraza.

Prijatelji – Tista z vsem tremi okusi kave

Trije okusi oziroma roasti kave so na voljo v treh oblikah. Kot mleta kava, kava v zrnu ali kava v kapsulah. Dejstvo, ki najbolj navdušuje pa so njihova imena.

  • How You Doin’?
  • Pivot
  • We Were on a »Coffee« Break

Mnogo manj navdušujoča je cena teh kav. Za katero koli škatlo, ki vsebuje 12 kapsul boš odštev 16,99 dolarjev. Za 280 gramsko vrečko mlete ali kave v zrnu pa boš prav tako odštel 16,99 dolarjev.

Na voljo je tudi paket z vsemi tremi kavami, ki je trenutno znižan za 20 odstotkov iz 51 na 41 dolarjev. Central Perk Coffee pa ponuja tudi naročnine, saj si lahko kupci ob naročilu kave izberejo tudi naročnino. Ob kliku lahko izberejo dostavo na 15, 30, 60 ali 90 dni – kadarkoli lahko naročnino tudi prekinejo.

Prijatelji imajo svojo kavo z imenom Central Perk Coffee, ki za zdaj ponuja tri okuse
Prijatelji imajo svojo kavo z imenom Central Perk Coffee, ki za zdaj ponuja tri okuse Foto: on centralperk

Žalostna novica za vse tiste, ki niso Američani

Central Perk Coffee je za zdaj na voljo naročiti le v ZDA. Kot pa pravijo sami se bodo hitro razširili in tako omogočili tudi pošiljanje v druge države sveta. Verjetno lahko dokaj hitro pričakujemo franšizo v Londonu in drugih večjih mestih, saj govorimo o Prijateljih in Central Perku!

Friends

Central Perk bo oživel kot prava kavarna

Ko so pričeli z zgodbo Central Perk Coffee so vedeli, da kava brez kavarne pač ne more obstajati. Tako bodo oboževalci kmalu prejeli tudi prvo pravo kavarno Central Perk CoffeeHouse, ki bo oživela televizijske sanje. Z letom 2023 se odpira prva kavarna Central Perk, kamor bodo lahko oboževalci zašli na prvo kavo!

Več o kavi in kavarni Prijateljev si lahko prebereš na spletni strani Central Perk.

Friends kavarna

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekTop 5 mango koktajlov
Naslednji članekKako so dinozavri nosili svojo ogromno težo?
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.