Top 5 mango koktajlov

mango, drink, fruits
Foto: Imoflow iz Pixabay

Sladek, tropski okus manga te kar popelje v oddaljene, eksotične kraje. Tako ni presenetljivo, da ga marsikdo rad uporablja za okusne koktajle. Mango klasičnim koktajlom doda kompleksen, sadni okus in jih popelje na višji nivo. Obstaja več različnih variacij manga, ki jih uporabljajo pri različnih koktajlih. Spodaj si lahko ogledaš nekaj idej in si kakšnega mogoče pripraviš doma!

Zamrznjen mangov daiquiri

Če iščeš sončni, tropski mangov koktajl je ta daiquiri prava izbira. Priredba tega klasičnega koktajla je hladilna in osvežujoča z mamljivim okusom. Malce spominja na mešanico mangovega smoothija in mangove margarite, vendar z rumom. Prav tako vzame samo minuto časa, da se zmeša v mešalniku.

Sestavine: zamrznjene kocke manga, staran rum, Cointreau ali Triple Sec, limetin sok, led.

passion fruit daiquiri, tropical, drink
Foto: Michelle_Maria iz Pixabay

Mangova margarita

To je priredba klasične margarite, ki je verjetno še boljša od originala. Ta sočna priredba je zamrznjena in kremasta, pomešana s svežim mangovim okusom. Je sladka, živahna in skupaj s ščepcem soli z lahkoto steče po grlu.

Sestavine: Tequila, Cointreau, limetin sok, limonin sok, zamrznjen mango, preprost sirup, led.

Mangov mojito

Še en odličen mangov koktajl, ki je priredba klasičnega. Tako kot prejšnja dva je tudi ta sladek, tropičen in izredno osvežilen. Uporabljen je mangov sok za sočen, sadni okus.

Sestavine: Sveža meta, mangov nektar, limetin sok, beli rum, preprost sirup, soda voda.

mojito, cocktail, drink
Foto: StockSnap iz Pixabay

Mango mimosa

Iščeš primeren koktajl za zajtrk ali kosilo? Menimo, da je sladka, mehurčkasta mango mimosa s tropskim pridihom popolna izbira. Po našem mnenju je ta verzija veliko bolj zabavna od klasične. Pripraviš jo lahko bodisi z mangovim pirejem, bodisi z mangovim sokom – karkoli imaš pač pri roki.

Sestavine: Mangov pire ali mangov sok, penina (šampanjec ali Prosecco)

Najboljši mango recepti

Preden preidemo k zadnjemu mango koktajlu, ti izdamo še manjšo skrivnost. V našem prispevku Najboljši mango recepti najdeš najboljše recepte iz manga, vse od pijač do sladic.

Mango martini

Več kot očitno se mango odlično poda k različnim klasičnim koktajlom, med njimi je tudi martini. Tej sladki pijači doda tipičen, tropski priokus, ki smo ga že omenjali. Če dodaš hrustljav, sladkorni rob, je idealen koktajl za večerno zabavo.

Sestavine: Mangov pire ali mangov sok, vodka, Cointreau ali Triple Sec, limetin sok, sladkor.

martini, drop, water
Foto: acekreations iz Pixabay
Prejšnji članekMreža MaMa testira protokole za nudenje prve psihosocialne pomoči mladim
Naslednji članekOboževalci Prijateljev? Central Perk je postal resničnost

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.