Ocena filma: Bitka za Midway

Vojni film o dogodkih iz druge svetovne vojne. Po napadu Japoncev na Pearl Harbor se Američani odločijo obrniti tok vojne in premagati japonsko floto letal in ladij. Režiser Roland Emmerich (Dan neodvisnosti, Godzilla, Dan po jutrišnjem in Zvezdna vrata) se vrača na filmska platna z novim filmom.

Neverjetna igralska zasedba

Aaron Eckhart, Dennis Quaid, Mandy Moore, Patrick Wilson, Luke Evans, Ed Skrein, Woody Harrelson in mali dodatek Nicka Jonasa. A to ne pomeni čisto nič razen neizkoriščen potencial, če jih ne uporabiš pravilno. Seveda je film očitno veliko boljši zaradi njih, a vseeno. Velikokrat se to obrne nazaj, ker je tako težko uporabiti toliko igralcev, da je neverjetno. Film ima deset in več likov katerih zgodbe želi razviti, a žal se nobena od njih ne prime dovolj, da bi nam bilo vseeno zanj. Imen si nisem zapomnil, saj jih je preveč. Vedel sem jih nekaj, ki jih poznam iz mojega poznavanja bitke. In nekaj iz drugega filma.

Woody Harrelson
Woody Harrelson

Pearl Harbor

Film Michaela Baya v katerem ob bitki za Pearl Harbor vidimo tudi ljubezenski trikotnik. Tisti film ni bil slab, a boljši kot ta sigurno je. Ena nit zgodbe je dovolj. Tu jih je preveč. Glasba je nepozabna oziroma stopi korak nazaj, da je spredaj dogajanje. Film s scenami in dogodki tako preskakuje, da ima vsak nov prizor svoj napis kraja in časa. To bi se vse rešilo, če bi zmanjšali število likov in dogodkov seveda. Jaz osebno sem lahko povezal dogodke, ki jih poznam. Nekdo, ki pa ozadja o bitki in vojni nima, bo izgubljen v preskakovanju filma.

Ed Skrein in Mandy Moore
Ed Skrein in Mandy Moore

Bitka

Tudi sama bitka Pearl Harbor ne izgleda tako dobro kot v prej omenjem filmu Pearl Harbor. Posebni učinki delujejo malo zaostalo, kar je za film z 100 milijonskim budgetom porazno. Ko ne kaže lika v obraz in ti sam ne opisuje dogajanja, ne veš točno kaj se dogaja. Dogodke, ki so se zgodili vzame malo za svoje in jih priredi v bolj akcijske.

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
Igralska zasedba
Zgodba
Režija
Učinek filma
Prejšnji članekBluetooth naprave dovzetne za hekerje
Naslednji članekScooby Dooby Doo!

Urednik portala Student.si

ocena-filma-bitka-za-midwayMorda sem izpadel celo malo pregrob do filma. Imel sem nekaj pričakovanj, ki so padla v vodo. Preveč likov, preveč dogodkov, preveč menjave krajev dogajanja. Vsaka zgodba zase bi lahko bila fenomenalen film. Tako pa pač ni. Film je žal zelo pozabljiv, a za ogled v kinu odličen. Zanimivost za konec. Sama premiera filma je bila na dejanski letalonosilki Midway v San diegu. To so zame plus točke.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.