Ocena filma: Čebelar

Čebelar
Čebelar, akcijski film z Jasonom Stathamom Foto: on tmdb

Čebelar (The Beekeeper) je film Davida Ayerja, ki deluje kot poklon legendarnim akcijskim filmom iz osemdesetih in devetdesetih. Z dodatkom Jasona Stathama, ki je videti kot v svojih najboljših letih, je prava doza adrenalina za ljubitelje takih filmov.

Čebelar, poklon akcijam iz devetdesetih

David Ayer je v filmskem svetu znan kot režiser filmov Bes (Fury, 2014), Odred odpisanih (Suicide Squad, 2016) in Bright (2017) ter scenarist uspešnic Dan za trening (Training Day, 2001) in Hitri in drzni (The Fast and the Furious, 2001). Njegov novi film je Čebelar se zdi kot nekoliko slabši in hkrati malenkost boljši kot prvi John Wick, ko je ta izšel pred desetimi leti. Kar nekaj niti zgodbe se namreč lahko enostavno poveže med oba naslova, seveda pa se lahko te niti povežejo s še več filmi s konca preteklega tisočletja.

Jason Statham v filmu Čebelar
Jason Statham v filmu Čebelar Foto: on tmdb

Jason Statham je gospod Adam Clay, čebelar, ki je delček skednja najel pri ostareli gosp Eloise Parker, ki jo igra vedno prekrasna Phylicia Rashad. Slednja med uporabo računalnika naleti na virus, ki se izkaže za spletno prevaro. Ko ji iz vseh računov poberejo ves denar, se Clay napoti na pot maščevanja, na kateri ga ne more ustaviti nihče.

Prišli zaradi Stathama in ta se oddolži

Statham se zdi na vrhuncu moči in je brez kakršnega koli dvoma glavni adut filma. V kratkem prizoru je Rashadova čudovita in brez njenih prizorov bi imel film veliko težavo. Na strani negativcev sta tokrat Josh Hutcherson kot kripto fant Derek Danforth, ki svojega premoženja ni ustvaril sam, temveč ga je podedoval. Za njegovo varnost skrbi Jeremy Irons kot nekdanji direktor CIA Wallace Westwyld. Nekakšno vmesno linijo pa ustvarjata FBI partnerja Verona Parker (Emmy Raver-Lampman) in Matt Wiley (Bobby Naderi), ki poskrbita tudi za večino humorja v filmu, če ne upoštevamo akcijskih prizorov. Vsi vpleteni v svojih vlogah uživajo in to se pri ogledu tudi pozna.

Čebelar je akcijski film, ki deluje kot poklin akcijam iz devetdesetih
Čebelar je akcijski film, ki deluje kot poklin akcijam iz devetdesetih Foto: on tmdb

Klišejev poln pa je scenarij, ki bo ljubitelje spomnil na najljubše filme iz devetdesetih. Omembe čebel, panjev, sršenov, os in kraljic matic je malo morje in zna se zgoditi, da se jih bi gledalec hitro naveličal. Ker pa temu vedno sledi ena boljših akcijskih sekvenc v Stathamovi filmski karieri, se ne pritožujemo. In prav to je Čebelar. Film za tiste, ki se ne bodo pritoževali nad pomanjkljivostmi, ampak uživali v tem, kar film je. Akcijski film, ki nas pripelje od točke A do točke B. Nič več in nič manj, lahko pa se nadaljuje kot John Wick in se nad tem ne bi pritoževali.

THE BEEKEEPER | Official Restricted Trailer

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
Čebelar (The Beekeeper)
Prejšnji članekTjaša Božič o pesmi, ki je prevzela Slovenijo: Kako je nastal Moj Bine?
Naslednji članekKatere države imajo največ satelitov?
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

ocena-filma-cebelarČebelar je akcijski film Davida Ayerja z Jasonom Stathamom v glavni vlogi. Nekakšen poklon legendarnim akcijam in Johnu Wicku je točno to, kar bi si mislili. Akcijski film z veliko pretepanja, nekaj humorja in brezčasnih šal na račun čebelic.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.