Ocena filma: Dvojnik

Dvojnik
Dvojnik

Režiser filmskih uspešnic Pijevo življenje, Prežeči tiger, skriti zmaj in Gora Brokeback, Ang Lee je znova v kinih. Tokrat bomo gledali upokojenega morilca, ki ga skuša ubiti njegov klon. V glavni vlogi pa nihče drug kot Will Smith.

Zgodba je preprosta

Videli smo jo že ničkolikokrat. Nekega vohuna ali morilca njegova vlada ali agencija obtoži nečesa, česar ni storil, in požene se v beg. Nič novega torej, če pa dodam še, da je scenarist tudi David Benioff, ki je zadolžen za polomijo osme sezone Igre prestolov, je potem debata zaključena. V obrambo filmu je šel scenarij skozi tri scenariste iz popolnoma različnih žanrov, kar je recept za katastrofo. Še dobro, da obstaja Will Smith.

Will Smith še vedno obvlada
Will Smith še vedno obvlada

Will Smith

Še vedno gigant med igralci, ki pa mu zadnjih deset let z izjemo enega filma ne uspe izbrati vloge, ki bi pokazala, da je še vedno med top pet igralci. To pa seveda ne pomeni, da v filmu ni odličen, ker pač je. To je Will Smith seveda. Z vlogo, ki jo sam jemljem kot njegov delni poklon stricu Phillu iz serije Princ z Bel-Aira. Ko bi le scenarij bil boljši. Ah ja, Will bo že.

Kloniranje

Njegov mlajši jaz oziroma klon ni narejen s tehnologijo pomlajevanja, ampak je s pomočjo zajema gibov čisto na novo zgrajen lik. Film tako v trenutkih izgleda kot računalniška igrica. Svetujem ti, da možganom poveš, da se morajo privaditi na to, da glavni lik pač ni človek. Vseeno pa ga igra Will Smitha dvigne na željeni nivo, ki je dosežen, če zamižiš.

Tehnologija zajema gibov
Tehnologija zajema gibov.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.