Ocena filma: Emma

Po več kot desetletju smo le dočakali novo adaptacijo romana slovite Jane Austen. Za razliko od nežne romance med Elizabeth Bennet in gospodom Darcyjem se boš tokrat med gledanjem filma predvsem smejal.

Zgodba o ženitni posrednici

Emma je zgodba o mladi in bogati ženski, ki rada parčka ljudi. Pri tem ima bolj kot ne smolo, saj vedno napačno predvidi, kdo je zaljubljen v koga. Njeno razvajeno in nemalokrat sebično vedenje gre v nos družinskemu prijatelju Knightleyju, ki ji to tudi pove v obraz.

Kot bogata dedinja je tudi Emma predmet osvajanja, čeprav sama trdno zatrjuje, da se ne misli poročiti. Svoji prijateljici želi pomagati pri poroki, vendar ima v mislih le določene (bogate) snubce. Je mlada in naivna, včasih ošabna, a v svojem bistvu ima dobro srce.

Komedija, ki preseneča

Film je v prvi vrsti komedija, saj je tudi knjiga pravzaprav bolj lahkotna in smešna kot Prevzetnost in pristranost. Jezik je prirejen, tako da tudi moderni gledalci zlahka sledijo dogajanju, vseeno pa ohranja šarmantnost zgodovinskih romanc.

Nekateri liki so že v osnovi smešni, da se lahko smejimo samo ob pogledu na njih. Ampak največji poudarek je na situacijski komiki in dialogih. Če torej misliš, da je Jane Austen preveč suhoparna, se motiš – ob filmu se boš smejal in v njem prav užival.

Znani obrazi, ki s seboj nosijo sporočilo

Če si gledal Netflixovo uspešnico Sex Education, boš prepoznal nekatere obraze. Prav hecno jih je gledati v zgodovinski drami in dejansko izpadejo smešno. Kar pa samo prispeva k šarmu filma.

 

Glavna igralca sta prav čudovita in kemija med njima je otipljiva. Gospod Knightley ni preveč lep, pravzaprav mu nekateri ne bi rekli niti čeden. Bill Nighy je kot vedno čudovit, pa tudi stranski igralci odlično dopolnijo zgodbo.

Film za oboževalce romanc in še koga

Film torej ni primeren samo za oboževalce gospoda Darcya. V njem bodo uživali prav vsi, ki cenijo situacijsko komedijo. Jezik te sicer zna malce zmotiti na začetku, ampak se nanj hitro navadiš. Kostumografija je čudovita, tako da je film tudi vizualno zelo lep.

Če ne veš, kje bi začel z Jane Austen in ti je Prevzetnost in pristranost preveč osladen, si raje poglej Emmo. Ta komedija te bo nasmejala do solz in prepričala, da so zgodovinske drame lahko tudi lahkotne in zabavne.

EMMA. - Official Trailer [HD] - Now On Demand and In Theaters

 

Urednica revije Študent

PREGLEJ PREGLED
Kostumografija
Humor
Igra
Celota
Prejšnji članekŠtudentska kuhinja: Top triki za prave italijanske testenine
Naslednji članekOtresi se nadzora staršev
Katja Stojić

Urednica revije Študent

ocena-filma-emmaOdlična priredba, film je zelo smešen in prirejen za moderno občinstvo. Je bolj lahkoten kot Prevzetnost in pristranost, zato v njem lahko uživa tudi povprečen (moški) gledalec.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.