Ocena filma: Glavni junak

Ryan Reynolds se vrača na velike ekrane z novo akcijsko komedijo Glavni junak (Free Guy). V filmu režiserja Shawna Lewyja (Noč v muzeju, Jeklena moč) se prelevi v NPC-ja igre, v kateri živi. Sam se tega, da živi v igri, ne zaveda. Želi si več od življenja in kmalu postane velik hit v resničnem svetu. Ker se še nismo naveličali Ryana Reynoldsa, ki igra samega sebe, je to pravi poletni film. V pravem pomenu te besede.

NPC postane glavni junak svoje igre

Zdi se, kot da Ryan Reynolds že več kot deset let igra samega sebe. Naj si bo to Deadpool, Varuj mi hrbet ali pa Detektiv Pikaču. Iz sebe mu je uspelo ustvariti lik, ki je smešen in vedno zabaven. Upajmo, da traja čim dlje in se ga ne naveličamo. Tokrat postane bančnik po imenu Guy, ki je NPC. Ne zaveda se, da je del igre in njegov svet ni pravi. Od svojega življenja hoče več in to tudi stori. Kmalu ugotovi, da je le del igre in to uporabi v svojo korist. Priskoči na pomoč tistim, ki ga potrebujejo in v nadvse nasilnem svetu in igri postane glavni junak. Vse ostalo naj bo gledalcu skrito. #pejtevkino.

Zabava v filmu Glavni junak
Zabava v filmu Glavni junak

Film ne ponuja nič novega. Vse ideje smo videli že v Matrici, Trumanovem šovu, Neskončnem dnevu in Igralcu številka 1. Vseeno pa bo za oboževalce računalniških igric odličen, ker že celo večnost ni bilo niti enega igričarskega filma, ki bi bil dejansko dober. Glavni junak bo ravno pravšnji za nekaj poletnega navdušenja. Dovolj referenc na igranje igric preko spleta in iger nasploh, da ga drži nad vodo. Ryan Reynolds je ponovno tisti, ki film naredi boljši kot je. Karizma in klasični Reynoldsov humor bosta za nekatere dovolj. Tu je še Taika Waititi, ki si je z vlogo tehno giganta dal ogromno duška. Mogoče celo preveč. Jodie Comer in Joe Keery sta v filmu dovolj dobra, da nas zanima tudi svet izven igre.

Ryan Reynolds
Ryan Reynolds in Jodie Comer

Glavni junak je poletni film za zabavo in kratkočasenje. Če imaš rad videoigre, poglej film. Če imaš rad Ryana Reynoldsa, poglej film. Če imaš rad zabavno akcijo, si poglej film. Še en film v vrsti, ki ni presežek, a je ravno dovolj kakovosten, da ni preveč pozabljiv. Ima dovolj duše, humorja, akcije in referenc, da smo po koncu zadnjega prizora dobre volje.

GLAVNI JUNAK | Napovednik #1 | KMALU V KINU!

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekJungov Razvoj osebnosti tudi za bodoče starše
Naslednji članekPoglejte Raayjeve nove spremljevalke, ki so z njim na vsakem koraku

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.