Ocena filma: Harry Potter in jetnik iz Azkabana

Pa smo spet nazaj. Tokrat pri tretjem delu iz serije o čarovniku in njegovih prijateljih. Tretji del ali Jetnik iz Azkabana je režiral mojster Alfonso Cuaron in tako ta film izgleda čudovito. Tudi prvi del, ki nam predstavi novega Dumbledorja, ki ga perfektno igra Michael Gambon.

Nov režiser, nov film

Režiser Alfonso Cuaron prestavi v višjo prestavo, saj film izgleda čudovito in je moj najboljši film od vseh. Prekrasne scene. Od prihoda Dementorjev, do jezdenja Žrebokljuna (Buckbeak!) in vse ostalo. Čudovit film s prekrasnimi scenami in odličnimi igralskimi predstavami. Tudi prvi film brez glasbe Johna Williamsa, kar pa ne pomeni, da glasba ni čudovita. Je, ampak ni John Williams glasba.

Prekrasne scene

Bolj strašljiv

Dementorji na vlaku so samo začetek. Volkodlak, ki me je preganjal v sanjah. Da o podgani ne govorim. Ne vem zakaj ampak tiste scene so zame še vedno ene najbolj neprijetnih. Začenjamo videti veliko bolj odrasel in strašljiv del čarovniškega sveta, ki ga režiser pokaže odlično. Je pa edini film v franšizi, ki se ne ukvarja direktno z Voldemortom.

Podgana

Novi liki

Že na vlaku spoznamo nov lik po imenu Lupin in že iz imena lahko vidimo v katero smer bo šlo. Sicer ni lik, ampak dobimo odličen pripomoček v zemljevidu, ki nam po stotih ogledih pokaže ogromno sledi za nadaljevanje filma. Glavna stvar oziroma lik pa je Sirius Black. Harryevega botra je fenomenalno uprizoril eden najboljših igralcev, Gary Oldman.

Sirius Black

Mnenje

Najboljši in najlepši v seriji filmov. Odlična razširitev dogajanja in preskok v resnosti filma. Vpelje nas v čarovniški svet odraslosti in nam pokaže veliko stvari veliko temnejše kot smo jih bili vajeni. Perfekten del.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekAndrei Lenart: Z vložkom časa, truda in želje se da marsikaj priučiti
Naslednji članekTop 5 aplikacij za vsakega študenta

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.