Ocena filma: Last Christmas

Last Christmas je božični film
Last Christmas je božični film Foto: on tmdb

Ne, božič še ni za vogalom. Ker pa se lučke vsako leto prižgejo bolj zgodaj in nakupovalni centri že novembra okrašujejo svoje trgovine, so tudi kinematografi začeli s predvajanjem božičnih filmov. Tokrat sta v glavni vlogi očarljiva Emilia Clarke in skrivnostni Henry Golding.

Zgodba je dokaj predvidljiva

Glavna junakinja Kate je izgubljena v življenju. Popiva, spi z neznanci in se seli od enega prijatelja do drugega. Hitro izvemo, da je lani skoraj umrla zaradi težav s srcem in od takrat ji ni bilo lahko. Ko spozna skrivnostnega Toma, ji ta odpre oči, da začne gledati okoli sebe.

Izbira igralke je rešila film

Emilia Clarke je v svoji vlogi naravnost blestela. Njena karizma in humor naredita to dokaj predvidljivo zgodbo zanimivo in zabavno. Brez nje bi bil film veliko slabši. Tudi Emma Thompson, ki igra njeno mami, je odlična.

Emilia Clarke in Henry Golding v filmu Last Christmas
Emilia Clarke in Henry Golding v filmu Last Christmas Foto: on tmdb

Bonus točke za »naše«

Film je še posebej zanimiv, ker je družina Kate oziroma Katarina prebežala iz nekdanje Jugoslavije. Tu je zgodbi sicer manjkala natančnosti (družina naj bi iz Jugoslavije pobegnila leta 1999). So pa vključili tudi govor v hrvaščini, kar je bilo za nas, ki ga razumemo, dodaten plus.

Klasična božična zgodba z kančkom drugačnosti

V osnovi je zgodba o sprejetju samega sebe, o premagovanju ovir in neodvisnosti. Kate bolečo izkušnjo potisne za sabo in začne spet uživati v življenju. In ne, to ni spojler, ker imajo taki filmi vedno srečen konec. Se pa zgodi nekaj malce nenavadnega z našim skrivnostnim Tomom – čeprav so razplet pravilno napovedali že ob objavi napovednika.

Če si ljubitelj božičnih in ljubezenskih filmov, ti toplo priporočamo ogled tega filma. Splača se ga pogledati že samo zaradi igralske zasedbe. Nasmejal te bo in mogoče boš potočil tudi kako solzo. Predvsem pa bo v tebi vzbudil občutek topline in domačnosti.

Last Christmas - Official Trailer

Urednica revije Študent

Prejšnji članekKdaj se odprejo slovenska smučišča?
Naslednji članekIntervjuji s študenti: Verena Klara Bošnjak MacAlister

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.