Ocena filma: Megalodon 2

Megalodon 2 je nadaljevanje filma Megalodon, ki je leta 2018 prestrašil gledalce
Megalodon 2 je nadaljevanje filma Megalodon, ki je leta 2018 prestrašil gledalce Foto: on megmovie

Megalodon 2: Predator iz globin (Meg 2: The Trench) je nadaljevanje skrite uspešnice iz leta 2018, ko je Megalodon po celem svetu zaslužil kar 530 milijonov dolarjev. Film z Jasonom Stathamom v glavni vlogi je seveda dobil neizogibno nadaljevanje, ki je gledalce začelo strašiti avgusta 2023. Je nadaljevanje enako zabavno kot njegov predhodnik?

Megalodon 2 je večji, bolj nor, pravšnji za poletje

Jason Statham se je leta 2018 pomeril z največjim plenilcem na svetu, Megalodonom. Kar je bilo že takrat za lase privlečeno, se zdaj potroji – dobesedno. Megalodoni so kar trije, poleg njih pa vidimo tudi nekaj drugih bitij, ki se seveda pred radovednim svetom skrivajo globoko v temnicah oceanskega dna. Ker ekipo prvega dela situacija ni izučila, so se še podrobneje podali v preiskovanje Marijanskega jarka. Z željo po preiskovanju morskega ekosistema se še šetindvajsetič odpravijo preko termokline, kamor jih sicer prežene tudi pobegli megalodon po imenu Hiachi, ki je živel v ujetništvu. V temnem predelu oceana pa naletijo na nove megalodone, nova bitja in kapitaliste. Ti rudarijo redke zemeljske kovine, ki jim na površju prinašajo miljardo na miljardo. Ko se zaradi eksplozije rudarske postaje prebije termoklina, se začne boj za življenje in smrt.

Megalodon že drugič grozi glavni ekipi igralcev
Megalodon že drugič grozi glavni ekipi igralcev Foto: on megmovie

Megalodon se pokloni filmom z morskimi psi in osvoji zmožnost zavedanja lastne norosti

Megalodon 2 ni tako dober kot je bil njegov predhodnik, vsekakor pa je na trenutku veliko bolj gledljiv, saj se ne jemlje niti približno resno. Ko se Jason Statham na vodnem skuterju bori proti trem megalodonom je to že približno stoti prizor, kjer se bo gledalec namuznil s pihom skozi nos. Približno uro in petdeset minut se lahko naslajamo nad akcijskimi prizori, nekaj strašljivimi prizori in številnim komičnim prizorom med glavnimi člani ekipe.

Megalodon 2 prinaša zgolj peščico pretiravanja in naključij
Megalodon 2 prinaša zgolj peščico pretiravanja in naključij Foto: on megmovie

Več kot poudariti, da gre za poletni film, kjer je treba možgane spustiti na pašo, res ni možno. Z nekaj pokloni na filme o morskih psih, kot sta Žrelo (Jaws, 197) in Globoka modrina (Deep Blue Sea, 1999), ki sta »žanr« ubijalskih morskih psov spravila na nov nivo, Žrelo seveda mnogo bolj pomemben.

Marsikdo bo opazil tudi veliko podobnosti s filmom Underwater (2020), kjer je igrala Kristen Stewart in je neprimerljivo boljši film od tokratnega. Meg 2 se namreč v svoji samoironiji zanaša na malo morje – ja, morje – naključij, ki odvzamejo tistega nekaj strahu za glavne like, ki bi moral biti obstoječ. Ampak kdo to sploh išče v filmu sredi avgusta?

Da so lahko morski psi tudi visoko proračunski in hkrati dobičkonosni filmi je dokazal prav Megalodon pred petimi leti. Megalodon 2 pa je po drugi strani nadaljevanje, ki ohrani tradicijo drugih delov v serijah filmov o morskih psih. Ne tako dobro, a še vedno gledljivo.

MEG 2: THE TRENCH - OFFICIAL TRAILER

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
Megalodon 2
Prejšnji članekUporaba vreč za pesek ob poplavah! Tako pravilno napolniš in polagaš vreče za pesek
Naslednji članekPrve fotografije teleskopa Euclid, ki bo ustvaril največji 3D zemljevid neba

Urednik portala Student.si

ocena-filma-megalodon-2Megalodon 2: Predator iz globin (Meg 2: The Trench) je nadaljevanje skrite uspešnice iz leta 2018, ko je Megalodon po celem svetu zaslužil kar 530 milijonov dolarjev. Film z Jasonom Stathamom v glavni vlogi je seveda dobil neizogibno nadaljevanje, ki je gledalce začelo strašiti...

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.