Ocena filma: Morilski pajek

Morilski pajek

Morilski pajek je film, ki nosi naslov, ustvarjen za privabljanje množic v kina. Verjetno bi se pravi naslov filma glasil Želo, saj pajka oziroma arahnidsko bitje mlada deklica poimenujejo po Bilbovem meču iz Tolkienovega Hobita. Kakorkoli, predstavljaj si mešanico Umri pokončno in Sam doma, ki mu primešaš ubijalskega pajka. Točno to boš namreč prejel.

Morilski pajek, avstralska grozljiva komedija

Če se je skušal francoski arahnofobični film Golazen dotikati družbenih razkolov in raziskati globlje tematike (in to več kot uspešno tudi storil), je Morilski pajek film s precej jasno zasnovo. Pajek, ki je pravzaprav nekakšen vesoljec, pade v stanovanjsko hišo sredi snežnega meteža. Uporniška dvanajstletnica Charlotte (Alyla Browne) pajka najde in položi v steklen kozarec. Hitro ugotovi, da je Želo v resnici precej bister, a žal prepozno, da bi lahko ustavila njegovo hitro rast in morilska nagnjenja. Kaj kmalu je ogrožena celotna stavba in Charlotte mora storiti vse, kar je v njeni moči, da ga ustavi.

Podobnost in še bolj razlike s francoskim filmom so jasne, saj gre tu bolj kot karkoli za tako imenovani »creature feature«, ki cilja na zabavanje in le malo strašenja gledalcev. S pomočjo prepričljive glavne vloge mladenke, ki se je letos predstavila v Furiosi, vse skupaj bežno spominja tudi na Osmega potnika – a preprosto z manj preciznosti, vsekakor pa z dovolj zabave. In film pri vsem tem ni več kot to, grozljiva komedija.

Morilski pajek, film o morilskem pajku
Morilski pajek, film o morilskem pajku Foto: on tmdb

Režiser Kiah Roache-Turner, ki se je pokazal s filmi Wyrmwood in Nekrotronic, zdaj predstavlja svoj najbolj zabaven film. In če pogledamo nadaljevanje kariere, se od tako imenovanih beštijark ne bo oddaljil, saj že njegov prihajajoči film pade v svet morskih psov. Če bo enako zabaven in gledljiv, potem se nimamo česa bati. Razen naslovnega bitja.

Morilski pajek, filmski naslov pove vse

Morilski pajek ne bo ostal v spominu, saj ne ponuja ničesar zares zapomnljivega. Je pa dovolj zabaven, da bi se lahko prikradel med druščino decembrskih filmov, kot je bil pred leti Krampus. Zabaven za čas ogleda.

STING - Official Trailer - Spider Horror 🕷️

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
Morilski pajek (Sting)
Prejšnji članekSamsung razkriva vsestranske slikovne senzorje za vrhunsko fotografijo s pametnimi telefoni
Naslednji članekRazvijajo nov (grozljiv) način kaznovanja: je to prihodnost?

Urednik portala Student.si

ocena-filma-morilski-pajek Morilski pajek je točno to, kar obljublja naslov. S prepričljivo igralsko predstavo mladenke in praktičnimi učinki je Morilski pajek nekaj zabavno-strašno gledljivega.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.