Ocena filma: Nevarni let

Nevarni let z Gerardom Butlerjem
Nevarni let z Gerardom Butlerjem Foto: on plane

Nevarni let (Plane) je akcijski film v katerem igra Gerard Butler. Dolgo že ni bilo filma, ki bi v izvirniku nosil tako nezanimiv naslov. K sreči ga je prevod v slovenščino nekoliko vzpodbudil in navdihnil, da le ne gre za nek dokumentarec o letalih. To je akcijska pustolovščina s škotskim lomilcem src. Kar pa tudi ne pove veliko.

Nevarni let je Gerard Butler v paru z Mikom Cutlerjem

Nevarni let je režiral francoski režiser Jean-François Richet. Glavna vloga pilota Brodieja Torranca je pripadla Gerardu Butlerju, ki je v zadnjih letih postal glavni obraz takih akcijskih filmov. Ob njem se nekako znajde tudi Mike Colter (televizijski Luke Cage). Butler je škotski pilot, ki mora z letalom, na katerem je nič hudega sluteča peščica potnikov, zasilno pristati na enem od otokov Filipinov. Na letalu je tudi kriminalec Gaspare (Mike Colter), a to je še najmanjši problem preživelih. Kmalu jih začnejo napadati uporniki otoka, ki si za talce vzame potnike letala. Tako morata Torrance in Gaspare rešiti ter obraniti potnike letala. Kmalu jima na pomoč priskočijo še plačanci, ki jih je najelo letalsko podjetje v strahu pred smrtnim izidom njihovega leta. 

Nevarni let je precej povprečen akcijski film, ki nosi izjemno neizviren naslov v izvirniku
Nevarni let je precej povprečen akcijski film, ki nosi izjemno neizviren naslov v izvirnikuFoto: on plane

Nevarni let je ujel precej mlačen tok

Film je predvidljiv in gledalcem ne postreže z ničemer, česar še ne bi videli. Smo pa lahko vedno znova pozitivno presenečeni, kako lahko prisotnost Gerarda Butlerja pomeni, da bo film dejansko izšel v kinematografih in ne na pretočnih platformah. Precej presenetljivo je tudi to, kako hitro film mine, saj je akcija posneta dokaj prepričljivo in zanimivo. Enako je z osnovnim zapletom, ki ga vsake toliko prekinejo prizori iz glavnega sedeža letalskega podjetja. Tako, za malo miru pred streljanjem in akcijo.

Nevarni let ni nič posebnega, je pa film za sproščen večer na kavču. Gerard Butler in Mike Cotler sta povsem dovolj za to, da nam ni dolgčas, čeprav nam bi lahko bilo. No, saj včasih nam je.

Plane [Nevarni let] | trailer | v kinu od 26. januarja

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
Nevarni let (Plane)
Prejšnji članekHitrejši vstop mladih na trg dela, povabilo delodajalcem
Naslednji članekNajbolj pričakovane igre 2023
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

ocena-filma-nevarni-letNevarni let (Plane) je akcijski film v katerem igra Gerard Butler. Dolgo že ni bilo filma, ki bi v izvirniku nosil tako nezanimiv naslov. K sreči ga je prevod v slovenščino nekoliko vzpodbudil in navdihnil, da le ne gre za nek dokumentarec o letalih....

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.