Najbolj pričakovane igre 2023

Hogwarts Legacy
Foto: on hogwartslegacy

Leto 2023 nam bo ponovno prineslo kar nekaj težko pričakovanih video iger, ki bi znale navdušiti oboževalce igričarskega sveta. Na seznamu je nekaj predelav, nekaj nadaljevanj in nekaj povsem novih iger, ki se bodo trudile za pridobitev novih uporabnikov. Katere so najbolj pričakovane igre leta 2023?

Dead Space

Predelava survival-grozljivke iz leta 2008 je težko pričakovana. Predelana je na osnovi originalnih konceptov, a obogatena z novimi. Le kdo si ne želi ponovno streljati Nekromorfov, ki ti strežejo po življenju?

Dead Space je ena najbolj pričakovanih iger leta 2023
Dead Space je ena najbolj pričakovanih iger leta 2023 Foto: on imdb

Hogwarts Legacy

Videoigra iz sveta Harryja Potterja je bila že dvakrat na seznamu najbolj pričakovanih iger leta, zdaj pa smo jo (upamo, da res!) končno dočakali. Igralci si boste izbrali svoj lik in svojo hišo, preden začnete s študijem na Bradavičarki. Raziskuj deželo, odkrivaj fantazijska bitja in ustvari svojo zapuščino.

Hogwarts Legacy - Official Reveal Trailer | PS5

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Le nekaj stvari je znanih o eni najbolj pričakovanih iger vseh časov. Neposredno nadaljevanje ene najbolj pomembnih iger naše (in vseh bivših) generacije naj bi prispelo maja letos. Za mnoge je veliko vprašanje to, ali bo Nintendo Switch tista konzola, ki bo »nosila« igro, ali bodo pri podjetju izdali novo, ki je še tesneje zavita v skrivnost?

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom – Official Trailer #1

Spider-Man 2

Nič čudnega, da je na seznamu tudi Sonyjev hit. Marvelov Spider-Man je velika uspešnica zadnjih let in ena najbolj preigranih iger. Nadaljevanje bo zdaj združilo zgodbi Petra Parkerja in Milesa Moralesa, ki se bosta pomerila tudi proti Kravenu in Venomu. Igra naj bi izšla jeseni.

Spider Man 2 je težko pričakovano nadaljevanje Insomniacove igre
Spider Man 2 je težko pričakovano nadaljevanje Insomniacove igre Foto: on insomniac games

Star Wars Jedi: Survivor

Cal Kestis se vrača pet let po dogodkih prve igre. Kaj več sploh ni vredno omeniti, saj bodo po igri segli tudi tisti, ki niso goreči oboževalci Vojne zvezd. Ali pač?

Star Wars Jedi: Survivor - Official Reveal Trailer

Diablo IV

Pisalo se je leto 1997, ko je luč sveta oziroma pekla ugledal prvi Diablo. Izvzemši nekaj vmesnih naslovov sta dvojka in trojka izšla leta 2000 in 2012. Tako je minilo enajst let, da smo ponovno dobili Diablo IV kot samostojen naslov. Več odprtega sveta in še več peklenskih užitkov prihaja poleti.

Diablo IV
Foto: on blizzard

Street Fighter 6

Čeprav se zdi, da so pretepaške videoigre v zatonu, je še vedno ena, ki lahko dokaže drugačno zgodbo. Po šestih letih se vrača Street Fighter, ki bo poskrbel za kar nekaj novitet, vrnil pa bo tudi Kena, Ryu in Chun-Li.

Street Fighter 6 - Announce Trailer

Final Fantasy XVI

Oboževalci franšize bodo letos prejeli še predelavo VII Rebirth, a vse oči so uperjene v novo podobo. Vse, kar smo dobili na vpogled, je sprožilo nekaj neodobravanja med največjimi oboževalci, a to je pri vsakem nadaljevanju že klasičen dogodek. Tudi to igro lahko pričakujemo poleti.

Še nekaj drugih pričakovanih iger:

  • Starfield
  • Resident Evil 4
  • Redfall
  • Like a Dragon: Ishin
  • Dead Island 2
  • Suicide Squad: Kill the Justice League
  • Final Fantasy VII Rebirth
  • Alan Wake 2
  • Assassin’s Creed; Mirage
The Biggest Game Releases of 2023

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekOcena filma: Nevarni let
Naslednji članekLjubljanska Univerza kritično do novih vpisnih pogojev
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.