Ocena filma: Odred odpisanih (Poskus št. 2)

Pet let po prvem filmu Odred odpisanih (Suicide Squad), se studio Warner Bros in DC Comics vračata z istoimenskim (skoraj) filmom Odred odpisanih: Nova misija (The Suicide Squad). Režiser James Gunn je ustvaril nadaljevanje omenjenega filma, ki pa obenem služi kot mehki ponovni zagon tega dela franšize. Vračajo se Harley Quinn, Rick Flag, Boomerang in Amanda Waller. V filmu, ki je svetlobna leta nad predhodnikom, kar pa ni tako težka naloga.

Nadaljevanje, predelava, nov začetek, nova misija …

David Ayer je pred petimi leti v kina poslal film, ki naj ne bi bil čisto njegov. Kot nam je že jasno, je WB rad preveč posegel v filme režiserjev (v bistvu svoje filme). Tako naj Suicide Squad iz leta 2016 ne bi bil prava različica, ki so jo ustvarjali igralci, režiser ter vsi vpleteni. Lojtrica #restoretheayercut se je pojavil tudi tukaj, a iz tega verjetno ne bo nič. Škoda, saj je bil že prvi napovednik drugačen od končnega izdelka. Velikokrat gre le za vybe filma in ne same prizore. Je pa v kinih druga najboljša stvar po Snyderjevi Ligi pravičnih, ali pa vsaj tretja, četrta oziroma peta najboljša stvar v franšizi.

Odred Odpisanih 2
Odred Odpisanih 2

Po skropucalu, ki je bil njegov predhodnik, ga je enostavno primerjati z njim in premagal ga bo v vseh aspektih filma. Vseeno pa bi bilo zelo nepravično od nas, da bi ga sodili le tako. Zato bomo glede te primerjave hitri. Drugi del ima koherenten scenarij, boljšo zgodbo, dušo, težo in jasen cilj. Je preprosto boljši film. Pa je to dovolj, da je tudi dober film, kar se tiče splošnega filmskega sveta?

Da. Ker pa je režiser prav James Gunn, pa s primerjavami še ne bomo končali. Je tudi boljši kot njegovi Varuhi galaksije (Guardians of the Galaxy), ki jih je posnel za Marvel. Verjetno bo to slednje mnenje različno pri vsaki osebi. Odred odpisanih: Nova misija je smešen film, poln kakovostne akcije, comic-book referenc, odlične glasbe in razočaranj. Prav ta se zgodijo le zaradi tega, kar si prvi del ni upal in se tako popolnoma prelevi v naslov filma. Naslov je tak z razlogom. Drži nas v previdnosti, a še pred tem naredi nekaj zelo pomembnega. Vsak lik nam približa do tiste točke, ko nam je zanj dejansko mar. Čeprav naj bi to bili super-junaki oziroma ljudje, pa so vsi ranljivi in nikoli OP (razen včasih).

Harley Quinn je še vedno zabavna, a počasi se bodo morali odločiti v katero smer bodo z njenim likom zavili. Bloodsport je odličen glavni lik s svojo zgodbo in slabostmi. Idris Elba je odličen. Internet je poln hodečega pol-boga oziroma morskega psa, a zame ni bil eno izmed dveh glavnih presenečenj. Rick Flag (Joel Kinnaman) je bil že del prvega filma, a tam ni imel veliko za početi. Njegovo delo je bilo le pripovedovanje zgodb drugih likov. Tokrat pa je zgodba popolnoma drugačna. Pokaže čustveno plat in tudi Kinnaman vidno uživa v svoji vlogi. Drugo presenečenje pa je John Cena, ki je v vlogi Peacemakerja fantastičen. Presenetil je kot igralec, saj je odlično odigral komične vložke in tiste bolj čustveno nabite. Prav zaradi teh je film veliko boljši od predhodnikov v franšizi. Ker nam je za like mar, bomo do zaključnega dela filma pokazali tudi nekaj čustev in film si bomo zapomnili.

Odred odpisanih: Nova misija
Odred odpisanih: Nova misija

Novi časi za studio WB in DC

Živimo v letu, ki je za filme studia DC najboljše do zdaj. Liga pravičnih Zacka Snyderja in pravi Odred odpisanih bi nas morala razveseliti že pet let nazaj. Očitno se rajši držijo načela popravljanja napak, kot pa ustvarjanja dobrih filmov v prvem poskusu. Če je tako, potem se že veselim leta 2025, ko bo na voljo pravi Wonder Woman 84. Gunnov film je lahko eden tistih, ki bi skupaj s prihajajočimi Black Adam, Shazam 2 in Aquman 2, postavil prave cilje in pravo pot za to franšizo. Vprašanje je le, če se bo to res zgodilo.

Suicide Squad (2016) - So thas it? What? We some kinda...Suicide Squad?

Odred odpisanih: Nova misija je eden najboljših filmov tega leta in brez dvoma novi zvezdnik franšize, ki ima za sabo nekaj burnih let. Je nujen ogled za vse tiste, ki so oboževalci takih filmov in tistih, ki si želijo dveurne zabave ter akcije.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članek5 trikov proti utrujenosti
Naslednji članekMachu Picchu je starejši kot smo mislili

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.