Ocena filma: Poročiva se

Film Poročiva se (angl. Marry Me) je romantična komedija, v kateri zaigrata Owen Wilson in Jennifer Lopez. Pridružita se jim še John Bradley, Sarah Silverman, Chloe Coleman in priljubljeni pevec Maluma. Že iz napovednika izvemo popolnoma vse, kar se bo zgodilo in verjetno je tu še vedno čar tistih pocukranih romanc, ki smo jih nekoč oboževali. Poročiva se ponudi vse že videno in posuto z nekaj čokoladnimi mrvicami. In s tem ni nič narobe.

Poročiva se (Marry Me) je nujen rom-com

V zadnjih letih in mesecih se klasične romantične komedije v celoti izogibajo kinodvoran. Vidimo jih lahko na Netflixu in drugih pretočnih platformah. Po večini so pozabljive in primerne za nek odklopljen večer. V zadnjih letih ni bilo veliko romantičnih komedij, ki bi bile vredne omembe. Zdaj je tu Poročiva se, ki je prav taka, le da na velikem platnu.

Spremljamo očeta dvanajstletnice Lou po imenu Charlie, ki ga zaigra Owen Wilson. Je učitelj matematike, ki se ni ukrivil pod zahtevami okolice po družbenih omrežjih in modernizaciji. Na drugi strani slave pa zvezdnica/pevka Kat Valdez (Jennifer Lopez), ki se bo poročila z mladim pevcem Bastianom (Maluma). Ko jo prevara, se na koncertu poroči prav s Charliejem, ki ga opazi med množico. Nadaljevanje je predvidljivo in kot rečeno, s tem ni prav nič narobe. Če se film le drži nekaterih zahtev in pravil.

V filmu Poročiva se nastopi tudi priljubljeni pevec latino glasbe Maluma
V filmu Poročiva se nastopi tudi priljubljeni pevec latino glasbe Maluma

Prijeten, predvidljiv in dokaj prisrčen film

Romantične komedije so redki filmi, ki jim lahko odpustimo predvidljivost in pompozne dogodke. A le pod pogojem, da so liki prisrčni in je kemija med njimi oprijemljiva. Če tega ni, se bo film le stežka povezal z nami. Poročiva se pelje mejo med modernimi romantičnimi komedijami in tistimi, ki smo jih gledali pred petnajstimi leti. Mogoče gre za določeno mero nostalgije zaradi obeh glavnih igralcev in njune več kot očitne kemije, ampak Poročiva se ni slab film. Sliši se prav bizarno, da je treba film braniti, ker ni bil katastrofalno slab.

Brez težav lahko napak in neumnosti opazimo malo morje. Ali deluje kot reklama za Malumo in JLo? Da. Ali se preveč zanaša na naključja? Vsekakor. Ali res potrebuje končni zaplet, kjer se glavna lika odtujita? Nikakor ne. Gledalec se lahko pridno izogiba povprečnostim teh napak in ugotovi, da se nekje skriva prisrčen izdelek, ki bi najverjetneje razpadel, če ne bi bilo Owena Wilsona. Človek, ki izraža energijo zlatega prinašalca, je jedro filma. Je oprijemljiva oseba, ki ni slavna in ne pozna tega življenja. Šele ko se JLo oziroma Kat Valdez spusti iz višav v čiščenje kakcev njegovega psa, se nam zdi resnična in prava. Takrat postane Poročiva se dober film, ki niti ne trpi toliko zaradi svoje predvidljivosti, ampak množične naveličanosti takih filmov.

Poročiva se je nova romantična komedija, ki je prišla ravno v pravem času zavse zaljubljence
Poročiva se je nova romantična komedija, ki je prišla ravno v pravem času za vse zaljubljence

Po toliko letih, kjer v kinodvoranah ni bilo take romantične komedije, je Poročiva se svež in poznan veter. Daleč od Zvezda je rojena in Dežele La La je Poročiva se, ki jadra po morju znanega in predvidljivega. Točno tu ujame svoj žmoht in postane romantična komedija kot se spodobi. Podobno kot Padec lune v januarju, je v februarju to film, ki nas vrne v čas nore ljubezni in obenem ni popolna katastrofa.

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
Poročiva se (Marry Me)
Prejšnji članekCene menstrualnih pripomočkov po znižanju davka: So kaj nižje?
Naslednji članekZnanstveniki zgradili robotsko ribo, ki jo napajajo človeške srčne celice

Urednik portala Student.si

ocena-filma-porociva-seFilm Poročiva se (angl. Marry Me) je romantična komedija, v kateri zaigrata Owen Wilson in Jennifer Lopez. Pridružita se jim še John Bradley, Sarah Silverman, Chloe Coleman in priljubljeni pevec Maluma. Že iz napovednika izvemo popolnoma vse, kar se bo zgodilo in verjetno je...

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.