Ocena filma: Ptice roparice

Oboževalci slavne in tragične ljubezenske zgodbe med Jokerjem in Harley Quinn so končno dočakali svoj film, v celoti posvečen ženski polovici para. Joker se v filmu niti ne pojavi, saj zgodba sledi Harley po razhodu od svojega partnerja.

Harley si v usta stiska tekoč sir

Harley – sama in v nevarnosti

Ko zločinci ugotovijo, da se je slavni par razšel, začnejo iskati Harley Quinn. Želijo jo namreč kaznovati za vse grozljive stvari, ki jih je storila. Glavni negativec pa ob tem išče še diamant, ki ga po spletu naključij pogoltne mlada tatica.

Harley in dekle tečeta po prehodu v trgovini.

Harley mora najti diamant, a ko pride do dekleta, ugotovi, da ima pri tem kar nekaj konkurence. Celo mesto želi najti punco, zato morata stalno bežati. Na pomoč jima pridejo tudi skrivnostna morilka, nekdanja policistka in pevka.

Film je zabaven, ampak nasilen

Za nekatere bo ta film preveč nasilen. Veliko je zlomljenih kosti, olupljenih obrazov in raztrganih telesnih delov. Je sicer zabavno videti, da ženske tepejo moške (in jih premagajo!), ampak na trenutke bi se nasilje dalo omiliti.

Ženske bojevnice v filmu.

Margot Robbie je super odigrala rahlo zmešano Harley Quinn, pa tudi soigralke so jo dobro podprle. Šale so smešne, film pa dobro zadane ravnovesje med zabavo in resnostjo. Prikazuje žensko solidarnost in preprosto rečeno »girl power«.

Zgodba je preprosta, obstaja prostor za nadaljevanje

Kot smo že navajeni pri filmih o superjunakih, bodo verjetno dobili še nadaljevanje. Poison Ivy se recimo sploh ne pojavi, zato sklepamo, da bo sledil še drug del. Zgodba je bila predvidljiva, z izjemo presenetljivega (in rahlo ogabnega) konca.

Zaključni del filma, Harley umakne sončna očala izpred oči in se spogleda s kamero.

Film priporočamo ženskim navdušenkam nad superjunaki, pa tudi fantje bodo uživali v njem. Če ne drugega, zaradi gole kože (kot ženske rade gledamo Thora). Je zabaven in ob njem se lahko smejiš, samo ne ustraši se nasilja.

BIRDS OF PREY Official Trailer #2 (2020) Margot Robbie, Harley Quinn DC Movie HD

Katja Stojić

Urednica revije Študent

PREGLEJ PREGLED
Igra
Zabava
Zgodba
Celota
Prejšnji članekMilenijci uničujejo proizvodnje
Naslednji članekGeneracija Z vs. Y
Katja Stojić

Urednica revije Študent

ocena-filma-ptice-ropariceFilm je zabaven, ampak nasilen. Super je videti žensko moč in solidarnost, ampak zgodba je preveč predvidljiva. Film pušča prostor možnemu nadaljevanju.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.