Ocena filma: Reality (34. Liffe)

Reality, film o Reality Winner
Reality, film o Reality Winner Foto: on tmdb

Reality je film, posnet po resničnih dogodkih o Reality Winner. Film je režirala Tina Satter v svojem debitantskem nastopu na režiserskem stolčku. Za film je skupaj z Jamesom Paulom Dallasom napisala tudi scenarij, ki sloni na transkriptu zaslišanja, ki ga je opravil FBI z Reality Winner. V glavni vlogi Sydney Sweeney, ki jo mnogi poznajo iz serije Evforija, tu pa ponovno pokaže svoj talent.

Zgodba o Reality Winner na filmskem platnu

Zgodba sledi Reality Winner, ki se po službi vrne domov, kjer jo pričakata FBI agenta Taylor (Marchant Davis) in Garrick (Josh Hamilton) z nalogom za preiskavo njene hiše. Začne se filmska upodobitev »zaslišanja«, ki ga je FBI opravil junija leta 2017.

Josh Hamilton, Sydney Sweeney in Marchant Davis v filmu Reality
Josh Hamilton, Sydney Sweeney in Marchant Davis v filmu Reality Foto: on tmdb

Verjetno je daleč najboljša odločitev za ogled filma ta, da o zgodbi pred tem ne vemo nič – kar bi bilo najboljše pri vseh filmih, če sem iskren. V kolikor ne poznamo dogodkov, ki so se dogodili tistega dne pred leti, potem bo film prinesel še dodatno napetost, težo in zanimanje za gledalce. Od trenutka, ko Reality agenta potrkata na okno pa vse do konca filma se lahko gledalec sprašuje, kaj točno se dogaja, zakaj se dogaja in kaj se bo zgodilo.

Prav zanimivo je, da bosta v manj kot desetih letih po dogodku v filmski obliki zaživela dva filma o Reality Winner. Ta nosi naslov Reality, drugi pa nastaja pod naslovom Winner. Gre za zanimivost o osebi, ki je močno zaznamovala ameriško politično sfero tistega časa.

Sydney Sweeney fantastična v glavni vlogi

Sydney Sweeney v vlogi Reality Winner
Sydney Sweeney v vlogi Reality Winner Foto: on tmdb

V glavni vlogi je odlična Sydney Sweeney, ki je svoj igralski razpon pokazala že v Evforiji, a ji je tu omogočena še dodatna širina. Zaradi prepričljivosti njene vloge je prepričljiv tudi film, ki traja točno toliko, kot je trajalo zaslišanje oziroma bolje rečeno kot je trajal posnetek FBI agentov.

Poleg Sweeney sta v ospredju še oba agenta, ki jih povsem zadovoljivo odigrata Marchant Davis in Josh Hamilton. Oba doprineseta določeno atmosfero nerodnosti, nestrpnosti in nervoze. Vsi trije skupaj ustvarijo ta 82-minutni film eden najbolj napetih filmov leta.

Reality je transkript zaslišanja Reality Winner, ki se je zgodil leta 2017. S svojim klavstrofobičnim dogajanjem, kjer nam ni povsem jasno, zakaj mora biti hiša mlade punce raziskana, poskrbi za kar nekaj priložnosti za grizljanje nohtov. Z odlično igro Sydney Sweeney je Reality vreden ogleda, a se je pri tem potrebno zavedati, da se v filmu ne dogaja veliko, veliko pa je tudi tišina. Kot pravijo, včasih je tišina nevarnejša.

Reality | Official Trailer | Max

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
Reality
Prejšnji članekNa voljo štipendija za študij na luksuzni univerzi v ZDA
Naslednji članekVinko Gorenak o delu koalicije: »Tako je v Svobodnih Butalah.«
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

ocena-filma-reality-34-liffeReality je film, posnet po resničnih dogodkih o Reality Winner. Film je režirala Tina Satter v svojem debitantskem nastopu na režiserskem stolčku. Za film je skupaj z Jamesom Paulom Dallasom napisala tudi scenarij, ki sloni na transkriptu zaslišanja, ki ga je opravil FBI z...

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.