Ocena filma: S ketne

S ketne
S ketne Foto: on strays

S ketne (Strays) je komedija o psih, ki nikakor ni namenjena otrokom ali mlajšim gledalcem, kot sta bila Marmaduke ali Čivava z Beverly Hillsa. Tu gre bolj za nekakšno čudno mešanico filmov: Draga, počakaj, sem na poti (Due Date, 2010), Zabava za klobase (Sausage Party, 2016) in Marley in Jaz (Marley & Me, 2008). Je vulgarno pasje potovanje, ki bi lahko navdušilo pasje ljubitelje, a le pod pogojem, da ti prenesejo kar nekaj 18+ šal in besed.

S ketne je film o četverici psov, ki spoznajo svoj namen v svetu

Reggie je mali pes, ki ima groznega lastnika, a se kužek tega ne zaveda. Ko ga lastnik – igra ga Will Forte – še n-tič zapusti nekje daleč, Reggie spozna nove pse. To so bostonski terier Bug (Jamie Foxx), nemška doga Hunter (Randall Park) in avstralska ovčarka Maggie (Isla Fisher). Skupaj se iz velikega mesta odpravijo na potovanje do Reggijevega lastnika, z jasnim ciljem. Odgriznili mu bodo penis.

Film S ketne ni v bistvu prav nič posebnega, a je hkrati zelo poseben film. Film je režiral Josh Greenbaum po scenariju Dana Perraulta pod producentsko palico dua Lord & Miller, ki sta zaslužna za filme Lego, 21 Jump Street in Spider-Verse.

S ketne je film o četverici kužkov, ki odidejo na potovanje
S ketne je film o četverici kužkov, ki odidejo na potovanje Foto: on strays

Čeprav je v določenih trenutkih izjemno smešen, je po večini bolj kratkočasen kot pa zabaven. Peščica šal uspe, predvsem zaradi izvirnih šol na relaciji pes-pes in pes-človek. Za to poskrbi predvsem glavna zasedba, ki je posodila glasove prikupnim psom oziroma pravim zvezdam film. Kar je bil nekoč Frank v filmu Možje v črnem, je zdaj pomnoženo na potenco in posipano z vrečo vulgarnosti. Za tiste, ki takih šal in prizorov ne prenesejo, potem film vsekakor odsvetujemo. Tisti, ki pa lahko uživajo v psih, ki govorijo o lizanju kakcev, spolnih odnosih (in še marsičemu hujšemu), pa lahko izdamo le, da je v filmu skritega več srca, kot bi si mislili.

Reggie (Will Ferrell), Maggie (Isla Fisher), Hunter (Randall Park) and Bug (Jamie Foxx) v filmu S ketne
Reggie (Will Ferrell), Maggie (Isla Fisher), Hunter (Randall Park) and Bug (Jamie Foxx) v filmu S ketne Foto: on strays

Vulgarne živali so komični hit leta 2023

Čeprav ne gre za nikakršen presežek, je S ketne nekje na ravni letošnjega Medveda na koki. Če se zaradi obeh filmov rodi franšiza vulgarnih filmov z in o živalih, potem smo tukaj, pripravljeni za vsak ogled. In ko je že bila omemba srca v filmu o govorečih psih, je vredno omeniti, da bodo ljubitelji psov domov odšli s še večjo ljubeznijo do svojega štirinožnega prijatelja. In kakšnim pomislekom nad tem, kaj se mu podi po glavi.

Strays / S ketne / 15.06.23 / trailer A

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
S ketne (Strays)
Prejšnji članekNetflix pričel s streamanjem iger! Kaj moraš vedeti o igrah na Netflixu?
Naslednji članekUporaba žuželk za izdelavo plastike? Ne, to ni znanstvena fantastika

Urednik portala Student.si

ocena-filma-s-ketneS ketne (Strays) je komedija o psih, ki nikakor ni namenjena otrokom ali mlajšim gledalcem, kot sta bila Marmaduke ali Čivava z Beverly Hillsa. Tu gre bolj za nekakšno čudno mešanico filmov: Draga, počakaj, sem na poti (Due Date, 2010), Zabava za klobase (Sausage...

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.