Ocena filma: Strašljive zgodbe

Z nočjo čarovnic za ovinkom ni boljšega, kakor ogled grozljivke. Zgodba se odvija leta 1968 v majhnem ameriškem mestecu Mill Valley, kjer je močno prisotna senca družine Bellows. Najstnica Sarrah v zapuščenem dvorcu najde knjigo, ki pa ni navadna knjiga. V njej so namreč zapisane zgodbe, katerih liki oživijo in ogrožajo tiste, katerih ime je zapisano v zgodbi. Za najstnike se prične pravi boj za preživetje.

Nekaj scen je kar zanimivih
Nekaj scen je kar zanimivih.

Posneto po seriji knjig

To je lahko dobro ali pa slabo. V tem primeru je oboje, ker so bile knjige izdane med leti 1981 in 1991. Tako je že nekaj časa preteklo od knjig, ki pa jih mi tu v Sloveniji nikoli nismo proslavili. Tako nam za razliko od Američanom te knjige ne pomenijo skoraj nič. Razen nekaterih, si lahko ta film ogledamo popolnoma brez pričakovanj in primerjanja s knjigami.

Guillermo del Toro in zasedba
Guillermo del Toro in zasedba.

Scenarij je napisal kar sam Guillermo del Toro, kar pa ne pomeni veliko, ker je film narejen za najstnike, ki grejo lahko končno gledat grozljivko v kino. Film tako ni nič posebnega, ni pa slab. Je dovolj zanimiv, da si ga ogledaš do konca brez močnega zehanja in obžalovanja.

Strašljive zgodbe (Scary Stories to Tell in the Dark)

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
Vsebina
Igra
Strašljivost
Prejšnji članekIdeja za izlet: Trst
Naslednji članekZakaj bi se trudil z angleško knjigo

Urednik portala Student.si

ocena-filma-strasljive-zgodbeZa noč čarovnic in pripravo nanj je film odličen, saj je samo delo maskerjev in kostumografov v filmu fantastično. Tukaj film veliko pridobi. Igralske predstave mladih igralcev so prepričljive in nas držijo v zanimanju. Scenarij je napisan dovolj solidno. Film je povprečen, nič več, nič manj.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.